A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét felverjük, a sárgáját a cukorral kb. 2-3 percig verjük, amíg kezd kivilágosodni, majd a cukros sárgáját a liszttel és a kakaóporral összekeverjük.
Ezután a sárgájás keveréket a fehérjével óvatosan összedolgozzuk, és a sütőbe tesszük, 170 fokon 50 percig sütjük.
Krém
Míg sül a tészta, a krémhez felverjük a tejszínhabot jó keményre, és hozzákeverjük a porcukrot és a mascarponét.
Ha kisült a tészta, 3 részre vágjuk.
Az első lapot megkenjük krémmel, a szélén kicsit magasabbra kell kenni a krémet, hogy ne csurogjon ki a karamell, majd ráöntjük a karamell felét, a következő tésztaréteget vékonyan megkenjük, és ráfordítjuk a karamellöntetre. Ugyanezt megcsináljuk a következő réteggel is. Majd a külsejét is bekenjük a krémmel.
Bevonat
Ha ez kész, elkészítjük a bevonatot. A csokit összetörjük egy edénybe, és hozzáöntjük a tejszínt, majd lassú tűzön összeolvasztjuk, és a tortára öntjük (palacsintafordítóval szépen el lehet egyengetni rajta a csokit).
Díszítésnek rárakjuk a 2 félbevágott kindert, ha maradt a krémből, lehet díszíteni ízlés szerint.
*hirdetés/ajánlat
elkészítés
Tészta
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét felverjük, a sárgáját a cukorral kb. 2-3 percig verjük, amíg kezd kivilágosodni, majd a cukros sárgáját a liszttel és a kakaóporral összekeverjük.
Ezután a sárgájás keveréket a fehérjével óvatosan összedolgozzuk, és a sütőbe tesszük, 170 fokon 50 percig sütjük.
Krém
Míg sül a tészta, a krémhez felverjük a tejszínhabot jó keményre, és hozzákeverjük a porcukrot és a mascarponét.
Ha kisült a tészta, 3 részre vágjuk.
Az első lapot megkenjük krémmel, a szélén kicsit magasabbra kell kenni a krémet, hogy ne csurogjon ki a karamell, majd ráöntjük a karamell felét, a következő tésztaréteget vékonyan megkenjük, és ráfordítjuk a karamellöntetre. Ugyanezt megcsináljuk a következő réteggel is. Majd a külsejét is bekenjük a krémmel.
Bevonat
Ha ez kész, elkészítjük a bevonatot. A csokit összetörjük egy edénybe, és hozzáöntjük a tejszínt, majd lassú tűzön összeolvasztjuk, és a tortára öntjük (palacsintafordítóval szépen el lehet egyengetni rajta a csokit).
Díszítésnek rárakjuk a 2 félbevágott kindert, ha maradt a krémből, lehet díszíteni ízlés szerint.
Hozzászólások (1)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Ezzel a tésztával akár agyon is üthetnék valakit! Szerintem ebbe még valami kéne....