Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Földimogyorós karamelltorta BMW rajongóknak

Földimogyorós karamelltorta BMW rajongóknak
Földimogyorós karamelltorta BMW rajongóknak
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A torta a gyermekem 22. születésnapjára készült. Nagy BMW rajongó, így nem volt kérdés, hogy a torta milyen borítást kap. A fondant-t készen vettem. A megrajzolt minta után sablonokkal vágtam ki a különböző színű fondantból a díszítést. A festés ehető ezüst festékkel készült. Talán a betűkkel kellett a legtöbbet dolgozni. De megérte, mert nagy volt az öröm :)

hozzávalók / 12 adag

A piskótához:

A karamellhez:

A vajkrémhez:

A földimogyorós réteghez:

A tetejére:

ajánlat

Díszítés nélkül elkészítve is egy finom karamellás tortát kapunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojások sárgáját habosra verjük a cukorral. Hozzáadjuk a vizet és az olajat. Összekeverjük. Hozzáadjuk a kakaóport és a sütőporral elkevert lisztet. Szintén összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a tojásfehérjék felvert habját és óvatosan fakanállal elkeverjük. Tortaformában megsütjük.

Karamellkrém

  1. A cukrot egy vastagabb aljú lábosban megolvasztjuk borostyán színűre. Hozzáadjuk a felmelegített tejszínt. Hagyjuk, hogy felolvadjon a karamell, majd hozzáadjuk a kockára vágott vajat. Összefőzzük. Kiöntjük egy edénybe és hűlni hagyjuk.

Vajkrém

  1. A vajat a mascarpone krémmel és a porcukorral elkeverjük. Fontos, hogy mindegyik szoba-hőmérsékletű legyen. Hozzáadunk a kihűlt karamellből 4 evőkanállal. Hűtőbe tesszük a krémet.

Földimogyorós réteg

  1. Durvára aprítjuk a földimogyorót, majd hozzáadjuk a maradék karamellszószhoz.
  2. A tortát 4 lapba vágjuk. Az alsó lapra, kenjük a karamellás vajkrém 1/3 részét. Ráteszünk egy piskótát. Erre kenjük a földimogyorós réteget. Egy csipet sóval megsózzuk a réteget.
  3. Ismét piskóta következik, amire a megmaradt karamellás vajkrém felét kenjük rá. A tetejére tesszük a felső lapot. A tortát bekenjük a maradék vajkrémmel. Jól kihűtjük.

Teteje

  1. A kész fondantot kinyújtjuk porcukros felületen, majd beborítjuk vele a tortát. Az előre megrajzolt sablonok alapján kivágjuk a fekete kört, a kék és fehér negyedkörszeleteket. Ezüst csíkokat teszünk a rétegek közé. Ezüstre festett betűvel díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 384
elküldve: 3
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyuszikutya

Mióta szakács: 2015.04.06.
51 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Karamellás torta, karamelltorta fondant borítással, földimogyorós-karamellás torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

902
tojás 7 db
cukor 14 ek
víz 7 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 4 ek
napraforgó olaj 3 ek
finomliszt 10 evőkanál
sütőpor 1 csomag
cukor 22 dkg
vaj 12 dkg
habtejszín 200 ml
1 csipet
vaj 25 dkg
mascarpone 25 dkg
porcukor 15 dkg
karamell öntet 4 ek
karamell öntet 4 ek
földimogyoró 10 dkg
cukorfondant 70 dkg