Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyorós szelet Ella konyhájából

Mogyorós szelet Ella konyhájából
Mogyorós szelet Ella konyhájából
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom! Édesszájúaknak ajánlom!

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A tetejére

A habhoz

A bevonathoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet jól összegyúrjuk 1 cs sütőporral, 20 dkg zsírral vagy 25 dkg margarinnal, 10 dkg cukorral, 1 citrom reszelt héjával, csipetnyi őrölt fahéjjal, 3 tojássárgájával és 1/2 cs vaníliás cukorral.
  2. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe kisujjnyi vastagon tesszük, és 5-6 dkg mazsolával megszórjuk, melyeket ujjal a tésztába nyomkodunk.
  3. Ezután villával megszurkálva, a süteményt forró sütőben felemelkedésig, illetve gyenge sárgulásig sütjük.
  4. A nem teljesen kisült tészta tetejére még langyos mézzel való bekenés után a következő habot kenjük egyenletesen: 15 dkg őrölt mogyorót 15 dkg cukorral, 1 szelet reszelt csokoládéval és 3 tojásfehérjével habosra keverünk.
  5. A tepsit ezután ismét a sütőbe helyezve, még a teljes átsütésig tovább sütjük. A mázhoz a kétféle csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk.
  6. Négyzet alakú szeletekre vágva szolgáljuk fel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 454
elküldve: 4
receptkönyvben: 95
elkészítve: 0/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcella

Mióta szakács: 2012.06.07.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

kassai szelet, mogyorós-csokoládés szelet, habos csokoládés szelet, habos-mogyorós sütemény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

549
finomliszt 35 dkg
sütőpor 1 csomag
margarin 25 dkg
cukor 10 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
fahéj 1 csipet
tojássárgája 3 db
vaníliás cukor 0.5 csomag
mazsola 6 dkg
méz 2 ek
tojásfehérje 3 db
földimogyoró 15 dkg
cukor 15 dkg
csokoládé 30 g
tortabevonó 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek
fehér csokoládé 5 dkg
napraforgó olaj 1 teáskanál