r
Nosalty Logó

Tejszínes-birsalmás kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Tejszínes-birsalmás kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 568 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3403 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 239 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    663.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 568 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.4 g

Zsír

  • Összesen
    183.7 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3982.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    987 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    1653 mg
  • Nátrium
    1070 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    384.9 g
  • Cukor
    216 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    661.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1862 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    952 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1835 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1486 micro
Összesen 3403 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 239 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A hat tojásfehérjét felverjük habnak, és fokozatosan beletesszük a cukrot. Ha már kemény a hab, hozzáadjuk a tojássárgákat, majd belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Kikent, lisztezett tepsiben megsütjük a piskótát.
  2. Közben a megtisztított birsalmát 4 dl vízben a cukorral és a fahéjjal puhára főzzük. Botmixerrel pépesítjük (meglegyen a 4 dl). A vaníliás pudingporral besűrítjük, hűlni hagyjuk.
  3. A habtejszínt keményre verjük, és kb. kétharmad részét lazán a kihűlt birsalmás pépbe forgatjuk.
  4. Az így elkészített krémet a kihűlt piskótára kenjük, a megmaradt tejszínhabot a krém tetejére simítjuk. Tetszés szerint díszíthetjük főtt birsalmával, citromfű levélkékkel. Hűtőben pihentetjük, majd szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x28x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1413
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 01.

Ajánló

A fanyar íz kedvelőinek ajánlom!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tejszínes-birsalmás kocka
Olaszné Anci 191 recept

Nagyon szeretjük a birsalmát, a fanyar íze ellenére is! Gondoltam megpróbálom, hogy milyen lehet süteményben felhasználva... Szokatlan, de nekünk nagyon ízlett!

Hozzászólások

anyuka54

Mi is nagyon szeretjük a birsalmát.Rengeteg bef?ttem van,gondolom azzal is jó lesz a süti.Mert hogy biztosan kipróbálom.A kérdésem az lenne,hogy a tojás sárgája nem kell a piskótába?

Olaszné Anci

Kedves anyuka54 ! Igazad van, elnézést kérek a hibáért, kijavítottam. Köszönöm és sok sikert kívánok az elkészítéséhez ! Üdv: Anci

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

„Ha az adott helyen már nem tudsz tanulni, akkor váltani...

Enzsöl Balázs mosogatóként kezdte gasztronómiai pályafutását 2005-ben, négy évvel később pedig már Angliában volt főszakács. A cukrászattal Ausztriában ismerkedett meg, majd néhány év alatt nemzetközileg elismert cukrásztanácsadóvá küzdötte fel magát. Évek óta Barcelona a bázisa, de a világ minden tájára hívják éttermek, hotelek, kávéházak, hogy stílusát átültesse az ő kínálatukba. Nevét Magyarországon a Mestercukrász című gasztroreality zsűritagjaként ismerték meg szélesebb körben. Karrierjéről, munkásságáról kérdeztük.

Szász Nóri

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!