r
Nosalty Logó

Gesztenyés habos kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gesztenyés habos kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1085 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6508 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 241 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    63.9 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    564.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    507 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    498 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 1085 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    77.5 g

Zsír

  • Összesen
    383.3 g
  • Telített zsírsav
    229 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3386.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    1357 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    534 mg
  • Nátrium
    1256 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    665.8 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    519.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3044 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2988 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    681 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 6508 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 241 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A kekszet a vajjal robotgépben összedaráljuk, majd hozzáadjuk a kiolvasztott gesztenyemasszát, és egy kb A4-es lap méretű tepsibe nyomkodjuk.
  2. Lefőzzük a kávét, kevés cukorral ízesítjük.
  3. A 2 csomag pudingporból, a tejből, a cukorból és a tojássárgájából pudingot főzünk, majd beletesszük a vajat, és kézi mixerrel alaposan elkeverjük benne.
  4. A puding felét rákenjük a gesztenyés masszára, majd a babapiskótát belemártjuk a kávéba, rátesszük a pudingra, és ráöntjük a puding másik felét.
  5. Folpack-kal letakarjuk, hogy ne bőrösödjön, és 2-3 órára hűtőbe tesszük.
  6. Leszedjük róla a fóliát, felverjük a habot, és rákenjük a süti tetejére.
  7. Kakaóval vagy csokireszelékkel díszítjük.
  • Tepsi mérete: 18X26
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 444
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 41206
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 01.

Ajánló

Nagyon finom habos süti. Kicsit soknak tűnhet a hab, de kell rá, mert az alja elég tömény.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Párom anyukája szedte a receptet Blikk Nők magazinból és megkért, hogy süssem majd meg, ha megjavítják a sütőt. Vártunk vele pár hetet, mire kész lett a sütő, majd elolvastuk a receptet, és észrevettük, hogy nem is kell sütni:D.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek