Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés habos kocka

Gesztenyés habos kocka
Gesztenyés habos kocka
45 perc / előkészület: 40 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom anyukája szedte a receptet Blikk Nők magazinból és megkért, hogy süssem majd meg, ha megjavítják a sütőt. Vártunk vele pár hetet, mire kész lett a sütő, majd elolvastuk a receptet, és észrevettük, hogy nem is kell sütni:D.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Nagyon finom habos süti. Kicsit soknak tűnhet a hab, de kell rá, mert az alja elég tömény.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kekszet a vajjal robotgépben összedaráljuk, majd hozzáadjuk a kiolvasztott gesztenyemasszát, és egy kb A4-es lap méretű tepsibe nyomkodjuk.
  2. Lefőzzük a kávét, kevés cukorral ízesítjük.
  3. A 2 csomag pudingporból, a tejből, a cukorból és a tojássárgájából pudingot főzünk, majd beletesszük a vajat, és kézi mixerrel alaposan elkeverjük benne.
  4. A puding felét rákenjük a gesztenyés masszára, majd a babapiskótát belemártjuk a kávéba, rátesszük a pudingra, és ráöntjük a puding másik felét.
  5. Folpack-kal letakarjuk, hogy ne bőrösödjön, és 2-3 órára hűtőbe tesszük.
  6. Leszedjük róla a fóliát, felverjük a habot, és rákenjük a süti tetejére.
  7. Kakaóval vagy csokireszelékkel díszítjük.

  • tepsi mérete: 18X26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 40 102
elküldve: 15
receptkönyvben: 992
elkészítve: 12/35
Facebookon megjelent: -

szakács

Anna 2.

Mióta szakács: 2010.09.30.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyés pudingos süti, pudingos habos kocka

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dori94
Dori94 Thu, 2014-05-08 18:50

Mekkora tortaformába érdemes megcsinálni? 18 vagy 26 cm-es tortaformába valók ezek az adagok?

s.anna
Anna 2. / s.anna Fri, 2012-03-16 12:17

Persze! Csak akkor egy kerek tortaformába nyomkodd bele az alját, a babapiskótával kicsit bajosabb lesz, de meg lehet oldani.
Anna

erikaeger
erikaeger / erikaeger Sun, 2012-01-29 22:26

ha ilyen babapiskotás bármilyen sütit csinálok vagy császárkörte likörbe vagy császárkörte aromával izesitett szirupba forgatom a babapiskotát, probáljátok ki nagyon finom izt ad neki .

Eszty27
Eszty27 Thu, 2011-12-29 14:49

Istenien sikerült nagyon finom a kedvenceim közé sorolom!
Köszönöm, hogy megosztottad velünk!

Eszty27
Eszty27 Mon, 2011-12-19 20:07

Szia anna2!
Megszeretném csinálni Karácsonyra de félek nagyon, hogy nehogy összeessen és folyós legyen a hab:)
Biztos, hogy nem lesz az?:)

s.anna
Anna 2. / s.anna Tue, 2011-12-20 00:12

Ha rendes habtejszínt használ és teszel bele zselatint vagy növényi habbal és abba teszel zselatint vagy habfixálót, akkor 2 napig tuti semmi baja nem lesz.

spnv
spnv Sun, 2011-04-24 20:56

megcsináltam és nagyon finom lett
mindenkinek ízlett
úgy csináltam h előre ledaráltam a kekszet, de aztán ment mint a karikacsapás
még biztos máskor is megcsinálom

spnv
spnv Sat, 2011-04-16 08:03

nekem nagyon tetszik ez a süti, de lenne pár bugyuta kérdésem (kezdő vagyok)
a kekszet és a vajat egyszerre teszem bele a robotgépbe? és a robotgépnek melyik elemével, késével kell ezt összedarálni? a gesztenyét is a robotgéppel keverem bele?
a tepsit nem kell kikenni, csak simán belerakom a masszát?
nem fog beleragadni?

s.anna
Anna 2. / s.anna Sat, 2011-04-16 18:03

Szia spnv!
A kekszet és a vajat nyugodtan beteheted egybe a robotgépbe.Én a gesztenyét kézzel gyúrtam bele, de sztem az is mehet utána bele.A géphez a kését használd.Én nem kentem ki semmivel a tepsit, de tehetsz bele folpackkot vagy akár sütőpapírt is, de akkor mielőtt rátennéd a habot a pudingos részre tegyél folpackkot, borítsd ki egy tálcára, húzd le a massza aljáról a folpackot/sütőpapírt, majd borítsd rá egy másik tálcára és a pudingról is húzd le a folpackot és utána mehet rá a hab a tetejére.Remélem nem riasztottalak el a sütitől, mert nagyon finom:)
Anna

nasibandita
Berni / nasibandita Sat, 2011-04-02 08:19

Köszi a választ mindkettőtöknek. Először nekem is a rumos tej jutott eszembe, hmmm...de elképzelhető, hogy vaníliással is kipróbálom. :))

bibuka
bibuka / bibuka Sat, 2011-04-02 07:08

Szerintem rumaromát keverj össze egy kis tejjel,és úgy próbáld ki!!! Isteni lesz meglátod! Üdv: bibuka :)

nasibandita
Berni / nasibandita Fri, 2011-04-01 18:33

Kedves Anna!

Nagyon guszta a süti, finom lehet! :) Kipróbálnám, csak nem szeretnék kávét tenni bele - helyette tudsz valami mást ajánlani? Előre is köszi.

Üdv,
Berni

s.anna
Anna 2. / s.anna Fri, 2011-04-01 19:55

Szia Nasibandita!
Szerintem kakaóba vagy sima vaníliás cukros tejbe is beleforgathatod a piskótákat.Elrontani biztos nem fogja!Sok sikert!

gubigabi
Gubigabi / gubigabi Fri, 2011-04-01 17:52

Nagyon guszta és nagyon finom is! Épp el akartam kérni a receptet a barátnőmtől, mert a napokban ő készítette tortaformában mindnyájunk örömére. Mutatós, nagyon finom és még sütőt sem kell bekapcsolni! Kell ennél több? Nagyon köszi a receptet. Üdv. Gubigabi

s.anna
Anna 2. / s.anna Fri, 2011-04-01 18:32

Szia Gubigabi!
Örülök, hogy örömet okoztam:) Tényleg jó recept és várni se kell vele túl sokat, hogy ehessük, csak amíg a babapiskóta megpuhul kissé.Jó "sütést"!

1083
gesztenyemassza 50 dkg
keksz 180 g
vaj 80 g
vaníliás pudingpor 2 csomag
tej 800 ml
vaj 150 g
cukor 100 g
tojássárgája 1 db
babapiskóta 16 db
feketekávé 150 ml
habtejszín 500 ml
cukor 1 teáskanál
habfixáló 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 1 ek