Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mogyorós csirkemell 2.

Mogyorós csirkemell 2.
Mogyorós csirkemell 2.
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szerettem volna valami gyors vacsit, mert nagyon éhes voltam, mire hazaértem. Ez lett belőle.

hozzávalók / 4 adag

A csirkemellhez

A burgonyához

  • 12 db burgonya (fagyasztott, röszti, de lehet frissen is)

A salátához

A tejfölös mártogatós

A hús és a burgonya kisütéséhez

ajánlat

Nem a legdiétásabb étel, de ha röszti nélkül fogyasztjuk, esetleg...
A köret változhat, rizs és más krumpliköret is megy hozzá

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, szárítjuk, mindkét felét kettévágjuk hosszában, így 4 szép szeletet kapunk. Ha túl nagyok a mellek, háromba is vághatjuk. Megsózzuk mindkét felüket, és félretesszük.
  2. A salátát megmossuk, lecsepegtetjük, négybe vágjuk, és ecetes-cukros vízbe tesszük.
  3. A fokhagymákat megtisztítjuk, késsel összenyomjuk, vagy préseljük, és apróra vágjuk. Pici sóval, borssal a tejfölhöz keverjük, és érni hagyjuk.
  4. A rösztiket kisütjük.
  5. A mogyorót zacskóba téve húsklopfolóval durvára törjük, és a zsemlemorzsához keverjük.
  6. A húst lisztbe, felvert tojásba és a mogyorós morzsába forgatjuk, majd bő olajban kisütjük.
  7. Az elkészült húst a rösztivel, a tejfölös mártogatóssal és friss salátával tálaljuk

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 10 371
elküldve: 0
receptkönyvben: 188
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Tóth Magdolna

Mióta szakács: 2010.09.22.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: wok receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rántott csirkemell másképp, mogyorós csirke- fokhagymás tejföllel, mogyorós rántott csirke

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1804
csirkemell filé 1 db
0 ízlés szerint
finomliszt 10 dkg
zsemlemorzsa 15 dkg
földimogyoró 8 dkg
tojás 2 db
burgonya 12 db
fejessaláta 1 db
cukor 1 ek
ecet 1 teáskanál
0 ízlés szerint
tejföl 450 g
fokhagyma 6 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 5 dl