r
Nosalty Logó

Mecseki finom falatok

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Mecseki finom falatok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 844 kcal
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 3377 kcal
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 274 kcal
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46 g

Zsír

  • Összesen
    60.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1114.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    529 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 844 kcal
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    184 g

Zsír

  • Összesen
    243.2 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    1047 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4459.2 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    800 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    2116 mg
  • Nátrium
    1029 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    650.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    559 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    64 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    266 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    807 mg
  • Retinol - A vitamin:
    557 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    759 micro
Összesen 3377 kcal
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 274 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst felszeleteljük, kissé kiverjük, sóval, borssal fűszerezzük.
  2. A bundához a tojásokat felverjük, a meghámozott burgonyát belereszeljük.
  3. A sajtot és kb 2 ek lisztet hozzáadva elkeverjük.
  4. A húst először a maradék lisztben, azután a tojásos- krumplis masszában megforgatjuk, és a közepesen meleg olajban 7-8 perc alatt, félidőben megfordítva megsütjük.
  5. Konyhai törlőre kivesszük, azonleitatjuk a zsiradékot, és salátaágyon tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 260
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 19617
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mecseki finom falatok
Vicikó 251 recept

Egy finom, kívül kissé ropogós, belül puhább borítású, ízes sültet kapunk - ha elkészítjük. :-) A tojásos masszával spóroljunk ez elején, hogy minden szeletre maradjon. De pont elegendő a mennyiség! Más köretet nem nagyon tudok elképzelni, mint egy friss, ropogós salátát, hisz szinte minden már a sülten megtalálható, amit köretként tálalnánk hozzá. A frissen reszelt cékla csodás színt is ad a salátának! :-) Hargitai György: Pecsenyék és sültek című könyvében található az eredetije a receptnek. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Párizsi, panko, sörtészta – Útmutató az 5 leggyakoribb panírfajtához

Magyarként az ember előszeretettel ránt ki mindent, tulajdonképpen bármit: a panírozás így viszonylag nagy részét teszi ki a konyhában töltött életünknek. Nem árt hát, ha felsőfokon végezzük a különböző húsok, halak és zöldségek bundázását – remélhetőleg a most következő útmutató az összes bennünk maradt kétséget és megválaszolatlan kérdést elűzi majd. Lássuk az 5 leggyakrabban használt panírozási technika minden csínját-bínját.

Lakos Benedek

További cikkek

5 ínycsiklandozó uzsonna, ami forrólevegős sütőben készül

Az uzsonna általában egy egyszerű szendvicset vagy egy gyorsan bekapott kekszet és almát jelent, de az airfryer segítségével ennél sokkal többet is kihozhatunk belőle. A forrólevegős sütővel ugyanis gyorsan és egyszerűen készíthetünk változatos, isteni és tápláló uzsonnákat, amelyeket akár könnyedén magunkkal is vihetünk.