Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mecseki finom falatok

Mecseki finom falatok
Mecseki finom falatok
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom, kívül kissé ropogós, belül puhább borítású, ízes sültet kapunk - ha elkészítjük. :-) A tojásos masszával spóroljunk ez elején, hogy minden szeletre maradjon. De pont elegendő a mennyiség!

Más köretet nem nagyon tudok elképzelni, mint egy friss, ropogós salátát, hisz szinte minden már a sülten megtalálható, amit köretként tálalnánk hozzá. A frissen reszelt cékla csodás színt is ad a salátának! :-)

Hargitai György: Pecsenyék és sültek című könyvében található az eredetije a receptnek. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst felszeleteljük, kissé kiverjük, sóval, borssal fűszerezzük.
  2. A bundához a tojásokat felverjük, a meghámozott burgonyát belereszeljük.
  3. A sajtot és kb 2 ek lisztet hozzáadva elkeverjük.
  4. A húst először a maradék lisztben, azután a tojásos- krumplis masszában megforgatjuk, és a közepesen meleg olajban 7-8 perc alatt, félidőben megfordítva megsütjük.
  5. Konyhai törlőre kivesszük, azon leitatjuk a zsiradékot, és salátaágyon tálaljuk.
  • költség: 1400 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 10 893
elküldve: 9
receptkönyvben: 204
elkészítve: 8/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

karajszelet sajtos-burgonyás bundában, bundás karaj

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

844
sertés rövidkaraj 600 g
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
tojás 3 db
burgonya 1 közepes db
sajt 100 g
finomliszt 120 g
napraforgó olaj 150 ml