Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrótorta rákóczisan

Túrótorta rákóczisan
Túrótorta rákóczisan
60 perc / előkészület: 5 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mielőtt nekiállok sütni, mindig sokat gondolkodom, hogy mit csináljak, és rengeteg receptet át szoktam böngészni. Az egyik ilyen böngészésemből született ez a torta.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Nagyon finom süti, azonban elég édes. Ha valaki nem szereti a tömény süteményeket, az használjon a túróba kevesebb cukrot, és facsarja bele egy citrom levét. Az íze így is finom, viszont kicsit hígabb is, búzadarával viszont tudunk javítani az állagon.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat elmorzsoljuk a lisztben, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk a tésztát. Hűtőben fél órát pihentetjük.
  2. Ameddig a tészta pihen, összeállítjuk a krémet. A túrót összekeverjük a a többi hozzávalóval. Fontos, hogy búzadarát is tegyünk a töltelékhez (a túró állagától függ, hogy mennyit), mert a túró levet ereszt.
  3. A tésztát kinyújtjuk (én kör alakúra csináltam), nagyobbra, mint a tortaforma. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk, kilisztezünk, majd belenyomkodjuk a tésztát úgy, hogy olyan legyen, mint egy magsasabb falú kosárka. Sütőben kicsit elősütjük, kb. 5 percet.
  4. A tésztát megkenjük vékonyan baracklekvárral. Majd ráöntjük a túrókrémet, visszatesszük a sütőbe. 6-os fokozaton kb. 45 percet sütjük.
  5. Ezután a cukorral és az ecettel kemény habbá vert tojásfehérjét rákanalazzuk a töltelékre, és ismét betesszük a sütőbe, addig sütjük, ameddig szépen meg nem pirul a hab.

  • sütési hőfok: 165°C
  • tepsi mérete: 24x5 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 024
elküldve: 7
receptkönyvben: 249
elkészítve: 8/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Gittus

Mióta szakács: 2011.07.14.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lekváros-túrós torta tojáshabbal, tojáshabos túrótorta baracklekvárral

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viragd
viragd Mon, 2011-12-05 05:13

Megcsináltam, nagyon finom lett, nagy sikerem volt vele:) Köszönöm a receptet!!!

Gittus
Gittus / Gittus Mon, 2011-10-31 23:00

Kedves Csilla!
Ne haragudj, hogy nem válaszoltam, valamiért nem kaptam értesítőt az előző hozzászólásodról. Én nem négy főre csináltam, csak amikor jóváhagyták a receptet, akkor átszerkesztették. Igazából 20 szeletet nem biztos, hogy kiad, de 12-t biztos.
Örülök, hogy ízlett, remélem máskor is megörvendezteted vele szeretteidet!

v.csilla0630
Borsó630 / v.csilla0630 Fri, 2011-10-07 10:43

Érdeklődnék,hogy tényleg csak 4 fő részére elegendő a sütemény? Én kb 20 szeleteset szeretnék, mivel a párom kedvenc süteménye a Rákóczi túrós,szeretném meglepni egy ilyen tortával. Ha ekkora adagot szeretnék akkor vegyem az 5-szörösét mindennek?

Bató Edit
Bató Edit Fri, 2011-07-22 10:52

Szia Gittus!
De gyönyörű ez a habsipka! Böngéssz továbbra is!
Üdv.Edit

1327
finomliszt 25 dkg
margarin 16.5 dkg
tojássárgája 1 db
porcukor 8 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
1 csipet
tehéntúró 50 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojássárgája 3 db
cukor 8 dkg
tejföl 175 g
búzadara 2 evőkanál
1 csipet
sárgabaracklekvár 10 dkg
tojásfehérje 4 db
cukor 20 dkg
ecet 1 teáskanál