r
Nosalty Logó

Túrótorta rákóczisan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrótorta rákóczisan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1330 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5313 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 292 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36 g

Zsír

  • Összesen
    56.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1434.5 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    440 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    468 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    444 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    280 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 1330 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.9 g

Zsír

  • Összesen
    226.3 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    971 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5738.1 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    765 mg
  • Vas
    1006 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    1759 mg
  • Nátrium
    493 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    675.8 g
  • Cukor
    441 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    757.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1873 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    748 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1776 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1121 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    928 micro
Összesen 5313 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.1 g
  • Cink
    71 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    33 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 292 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat elmorzsoljuk a lisztben, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk a tésztát. Hűtőben fél órát pihentetjük.
  2. Ameddig a tészta pihen, összeállítjuk a krémet. A túrót összekeverjük a a többi hozzávalóval. Fontos, hogy búzadarát is tegyünk a töltelékhez (a túró állagától függ, hogy mennyit), mert a túró levet ereszt.
  3. A tésztát kinyújtjuk (én kör alakúra csináltam), nagyobbra, mint a tortaforma. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk, kilisztezünk, majd belenyomkodjuk a tésztát úgy, hogy olyan legyen, mint egy magsasabb falú kosárka. Sütőben kicsit elősütjük, kb. 5 percet.
  4. A tésztát megkenjük vékonyan baracklekvárral. Majd ráöntjük a túrókrémet, visszatesszük a sütőbe. 6-os fokozaton kb. 45 percet sütjük.
  5. Ezután a cukorral és az ecettel kemény habbá vert tojásfehérjét rákanalazzuk a töltelékre, és ismét betesszük a sütőbe, addig sütjük, ameddig szépen meg nem pirul a hab.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Tepsi mérete: 24x5
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11954
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 22.

Ajánló

Nagyon finom süti, azonban elég édes. Ha valaki nem szereti a tömény süteményeket, az használjon a túróba kevesebb cukrot, és facsarja bele egy citrom levét. Az íze így is finom, viszont kicsit hígabb is, búzadarával viszont tudunk javítani az állagon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mielőtt nekiállok sütni, mindig sokat gondolkodom, hogy mit csináljak, és rengeteg receptet át szoktam böngészni. Az egyik ilyen böngészésemből született ez a torta.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...