r
Nosalty Logó

Miranda szelet Timitől

NS
Miranda szelet Timitől
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

597
Kalória
19.8g
Fehérje
58.1g
Szénhidrát
32.2g
Zsír
183.4g
Víz
122g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
18.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 597 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 3568 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 196 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1170.2 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    183.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 597 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119 g

Zsír

  • Összesen
    193.4 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    732 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7021 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    1065 mg
  • Vas
    1010 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    2280 mg
  • Nátrium
    936 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    348.3 g
  • Cukor
    114 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1100.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    602 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    616 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1004 micro
Összesen 3568 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.1 g
  • Cink
    72 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    33 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 196 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük. Majd habverővel hozzákeverjük a kakaóport.
  2. A tojások fehérjét habbá verjük.
  3. A lisztben elkeverjük a sütőport, és a felvert kakaós tojássárgájához adjuk, majd belecsurgatjuk az olajat. Hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét is.
  4. A tepsit sütőpapírral vagy alufóliával kibéleljük, beolajozzuk, lisztezzük, és a masszát beleöntjük.
  5. A tésztát előmelegített sütőben megsütjük. A megsült tésztát kivesszük a sütőből, és hűlni hagyjuk.
  6. A krémhez a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral, habverővel elkeverjük. Hozzákeverjük a tejfölt, majd a túróval, a citrom reszelt héjával és fél citrom levével összekeverjük.
  7. A túrós krémet a kihűlt tésztára kenjük.
  8. A "mázhoz" a narancslé felét és a pudingporokat, valamint a cukrot mix-fix-be ( vagy bármilyen más mixer edénybe) töltjük, és alaposan összerázzuk.
  9. A narancslé másik felét lábasba töltjük, hozzáöntjük az összerázott narancslevet és pudingot, majd kevergetve sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, a túró tetejére kenjük.
  10. A sütit 1-2 óráig hűtőben pihentetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

A receptben található "Mix-fix" edénytől nem kell megijedni. Akinek nincs otthon ilyen, az nyugodtan összekeverheti az alapanyagokat egy tálban, kézi habverővel is!

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...