Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrókrémes-barackos kocka

Túrókrémes-barackos kocka
Túrókrémes-barackos kocka
125 perc / előkészület: 60 perc főzés: 5 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kétféle túrós réteg közt finom édes linzertészta, s megbújó barackok teszik igazán üdévé ezt a nyári édességet!

A készítés menetéről még több kép található itt.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

Az 1. túrókrémhez

A 2. túrókrémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összeöntjük a porcukorral, a sütőporral, a csipetnyi sóval és a fahéjjal. Majd a margarinnal összekeverjük, és elmorzsoljuk. homogénné.
  2. Előveszünk egy közepes méretű tepsit, kivajazzuk, kilisztezzük, és a masszánk felét belenyújtjuk.
  3. Egy tálba üssük bele a tojásokat, adjunk hozzá 200 g cukrot, egy csipet sót, s keverjük habosra.Törjünk bele 500 g túrót, majd keverjünk még hozzá 2 ek lisztet, 1 cs vaníliapudingot és egy kupak citromlevet. Majd öntsük bele a tepsibe.
  4. Kockázzuk fel a barackok felét, és potyogtassuk rá a túróra.
  5. Majd a tészta másik felével fedjük be (morzsoljuk rá).
  6. Sütőben kb 1 órán át sül, 190 fokon 10 percig, majd 180 fokra levesszük.
  7. Közben megcsináljuk a másik túrókrémet. A tortakrémport összekeverjük 3 dl tejjel és fél kg túróval, 1 ek fahéjjal, 4 ek cukorral, és 1 kk mézeskalács fűszerkeverékkel. Az utóbbi igazán különleges ízt kölcsönöz a túrónknak. A maradék barackot is belekockázzuk.
  8. Ha megsült a sütink, ráönthetjük a túrókrémünket.
  9. Végül főzünk egy pudingot, 2 cs vanília pudingporból, 7 dl tejből, és 6 ek cukorból, s a sütit befedjük vele.
  10. 1 éjszakát pihen a süti a hűtőben, aztán pikk-pakk el is fogy szerintem! :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 105
elküldve: 3
receptkönyvben: 69
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Habcsók Mézi

Mióta szakács: 2011.09.05.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
babakonyha: baba-mama
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

pudingos-túrós linzertorta, barackos linzertorta, linzertorta pudinggal és túrókrémmel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

929
finomliszt 400 g
porcukor 200 g
sütőpor 1 csomag
1 csipet
fahéj 1 ek
margarin 250 g
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tojás 3 db
cukor 200 g
1 csipet
tehéntúró 500 g
finomliszt 2 evőkanál
vaníliás pudingpor 1 tasak
citromlé 1 ek
nektarin 4.5 db
pudingpor 160 g
tehéntúró 500 g
tej 3 dl
fahéj 1 ek
mézeskalács fűszerkeverék 1 kávéskanál
cukor 4 ek
nektarin 4.5 db
tej 7 dl
vaníliás pudingpor 2 tasak
cukor 6 ek