r
Nosalty Logó

Csípős mogyoróvajleves

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
P.
Csípős mogyoróvajleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 262 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1039 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1712.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    1338 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    460 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    380 micro
Összesen 262 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    40.3 g

Zsír

  • Összesen
    85.3 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6848.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    376 mg
  • Foszfor
    781 mg
  • Nátrium
    5353 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    521.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    323 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1840 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1520 micro
Összesen 1039 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    864.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    676 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát áztassuk kevés forró vízbe.
  2. A chilit és a gyömbért daraboljuk fel apróra. Kezdjük el a hagymát a chilivel pirítani, majd tegyük hozzá a gyömbért és végül a fokhagymát. Pirítsuk tovább néhány percig.
  3. Hintsük bele az őrölt vagy aprított koriandert, ezt is pirítsuk fél percig, majd öntsük fel kb.1-1,2liter vízzel. Adjuk hozzá a kókusztejet, agombát, hintsük bele az újhagymát, tegyük bele a halszószt, és a mogyoróvajat, majd addig kevergessük, amíg a mogyoróvaj elolvad.
  4. Kóstoljuk sóját (a halszósz sós!) és adjuk hozzá a citromlevet ízlés szerint.
  5. Dobjuk bele a garnélát, majd néhány perc után zárjuk le a gázt.
  6. Rizstésztával kínáljuk és szórjuk meg tört, pörkölt mogyival. (Ez itt most elmaradt.)
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7187
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nekem is kedvem támadt valami távol-keleti ízhez- bár nálam ez nem olyan szokatlan. Ami jelen esetben kicsit érdekessé tette a dolgot, hogy amint eszembe jutottak a hozzávalók, begyűrűzött közéjük a mogyoróvaj és nem bírtam tőle szabadulni. Nagyon szeretem a mogyoróvajat. Nagykanállal eszem, imádom, minden lelki üdvöm odavan egy tégelyért. És mivel a vietnámi vagy maláj konyha amúgyis előszeretettel alkalmazza magát a mogyorót (időhiányban bizony mogyoróvajat is alkalomadtán), hát elővettem a még meglévő üveggel. Már csak azzal a szörnyű ténnyel kellett elszámolnom magamban, hogy jóuram nem szereti. Olyannyira nem szereti, hogy ha szaglótávon belülre kerül, biztosan nem jön közelebb. Egyszer megpróbálta jellemezni a mogyoróvajhoz fűződő viszonyát, azt mondta: - Tudod, ha esetleg valaha úgy alakulna a házasságunk, hogy fejfájásra adnád a fejed, egyszerűbb, ha megeszel egy kanál mogyoróvajat. Biztos, hogy hozzád sem fogok nyúlni... Ezzel dacolva, és tudva, hogy megőrül a csirke satay-ért (maláj csirkenyársak mogyorószósszal, ez is hamarosan felkerül), gondoltam, bepróbálkozom, tekintettel arra, hogy néhány étterem egyszerűen a bonyi elkészítés helyett mogyoróvajat használ... A vége az lett, hogy neki jobban ízlett, mint nekem, ha ez egyáltalán lehetséges. Mogyoróvaj-rajongóknak. Alapvetően enyhén mogyorós ízű, egzotikus beütéssel. És csíííííp. Ahogy azt kell. Persze ezen mindenki úgy változtat, ahogy szeretne.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Nem használok vörös tonhalat, meg garnélát, mert egyik sem a...

Rövid idő alatt vált az északi part szerelmesei között kedvenccé a Szőlősi Kocsma, aminek már második éve a Société Budapestből, vagy épp a Fleischerből ismerős Krasznai Norbert vezeti a konyháját. Vele, és Korcsmáros Noémivel, akivel a munkában és a magánéletben is egy párt alkotnak, arról beszélgettünk, mit várnak a második balatoni nyártól, mit keresnek a vendégek, ha eljönnek hozzájuk, és hogyan csempészheti bele egy séf a saját stílusát a közönségkedvenc fogásokba.

Kormos Lili

További cikkek