Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagyományos bolognai ragu sárgarépával

Hagyományos bolognai ragu sárgarépával
Hagyományos bolognai ragu sárgarépával
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A bolognai spagetti nem eredeti étel. Bolognában ne keressétek!  A II. Világháborús hadi menzán készítették az amerikai vitéz uraknak, akik elvitték hírét az egész világban. A bolognai ragut frissen készített hosszú metélt (tagliatelle ) tésztán tálalják. Receptem követi a bolognai tradíciókat, kicsit átalakítva a hazai viszonyokra.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A világ talán legismertebb étele, biztos siker.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát, és megsózzuk.
  2. A darált húst is hozzátéve addig pirítjuk, míg kifehéredik. Beletesszük a reszelt sárgarépát, az apróra vágott paprikát és kevés felszeletelt szárzellert is. Most adjuk hozzá a héj nélküli paradicsomot is. Felöntjük a borral, és kevés oregánóval együtt pároljuk.
  3. 10 perc múlva beleöntjük a dobozos paradicsomszószt, megborsozzuk, és az aprított bazsalikom levelekkel együtt felforraljuk.
  4. A közben forró, sós vízben kifőtt spagettin, vagy ha ragaszkodni akarunk a hagyományokhoz, tagliatelle tésztán (friss hosszú metélt) tálaljuk.
  5. Nem hiányozhat róla a reszelt sajt sem, ami eredetileg parmigiano, de jó hozzá minden félkemény sajt, így a trappista is.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 32 787
elküldve: 5
receptkönyvben: 256
elkészítve: 25/25
Facebookon megjelent: 1

szakács

Gasztropajti

Mióta szakács: 2013.06.27.
4 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

klasszikus bolognai, tészta bolognai raguval, bolognai ragus tészta

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gyöngy71
gyöngy71 Tue, 2016-01-05 11:50

Sziasztok!
Frankó a recept! Ha kicsit több időm van szöszmötölni a konyhában, mindíg ezt készítem a kommersz bolognai szóóóóósz helyett. De a hozzávalóknál nem hiányzik véletlenül a héj nélküli pari, csak az elkészítésnél szerepel......

Zizik87
Zizik87 Wed, 2017-02-08 22:26

Szerintem is hiányzik :) Én nem raktam bele, de nekem nem is hiányzott belőle. Anélkül is isteni lett. Még egy kis gombát is dobtam bele.

viola01
Hagymafaló / viola01 Thu, 2014-09-18 09:36

Mindenképp meg kell említenem, hogy ez a recept áll legközelebb az EREDETI bolognai raguhoz, aminek receptjét nagy kutatások árán szereztem meg az 1800-as évekből. Azonban meg vagyok róla győződve, hogy az nem ennyire finom, mert az a recept nem eredményez ennyire ízletes fogást! Köszönjük a receptet, mostantól én is így fogom készíteni!

h3eniko
h3eniko Sun, 2014-06-08 21:02

Kedves Gasztropajti!
Maradok ezentul ennel a bolonyai ragunal. Daralt serteshussal keszitettem es csak fel adagot, mert csak ketten vagyunk parommal. Nagyon finom lett es boven eleg kettonknek! Koszonom a receptet!
Ajanlom mindenkinek!
Eniko

351
darált marhahús 1 kg
vöröshagyma 3 közepes db
fokhagyma 5 gerezd
sárgarépa 3 közepes db
halványító zeller 1 közepes szár
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
sűrített paradicsom 300 g
bazsalikom 1 csokor
oregánó 1 kk
fehérbor 1 dl
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek