Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Miccs 2.

Miccs 2.
Miccs 2.
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tv-ben láttam egy riportot, két motorbiciklis angol hobbiszakács felfedező túrán Erdélyben. Ők készítették ezt a miccsvariációt, amit én is kipróbáltam. Finom volt így is, de persze nem az igazi, amit csak otthon, Erdélyben lehet enni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Friss fehér kenyér, mustár, és persze a hideg sör.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát, fokhagymát apróra vágjuk. A szalonnát ledaráljuk.
  2. Az összes hozzávalót kb. 15 percig gyúrjuk.
  3. Vizes kézzel hosszú kolbászkákat formázunk.
  4. Grillserpenyőben kevés olajon megsütjük őket.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 23 782
elküldve: 2
receptkönyvben: 209
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

román fasírt, fasírtrudacskák, fűszeres grillkolbászkák

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

alina73
alina73 / alina73 Sun, 2012-03-11 20:47

sziasztok!!igazi miccset csak a románok tudnak készíteni és csak ott lehet enni.....

monchi
monchi Mon, 2012-02-20 10:13

messzemenoen nem ez a recept a miccsnek.a miccsbe juh hus kell es marha vagy 2 -3 fele hus.csombor kell bele szodabikarbona. nem kell pirospaprika,komeny es mit tudom mien csoda fuszerek.a romanok tudnak finom miccset kesziteni ettem mashol is de meg sem kozeliti amit a romanok keszitenek.

Tánya88
vNóra / Tánya88 Sun, 2012-01-08 15:49

Sziasztok! Harissát hol lehet kapni? :) Párszor ettem Moszkvában, de itthon sajnos még nem láttam! Köszi

durcs
Durcsó / durcs Fri, 2010-08-27 01:08

Kedves Glaser, pont most jöttem meg Erdélyből, sütöttünk boltban vett miccset, hát szenünk nem volt, de azért megtette.. :) Az biztos, hogy semmi nem olyan, mint az igazi, csak azt akartam kérdezni, hogy amit láttál riportot, az a Hairy Bikers sorozat keretében ment? Míg Angliában voltam, néha néztem én is, nem is tudtam, hogy Erdélyben is jártak. Üdv, Durcsó

glaser
Glaser / glaser Fri, 2010-08-27 08:00

Kedves Durcso, igen a Hairy Bikers sorozathoz tartozott a riport amit en lattam. Nalunk a BonGust-n lehet öket latni, ritkan nezem ezt az adot, de a programban lattam, hogy erdelyben lesznek, ugyhogy megneztem, a receptjüket leirtam, s kiprobaltam. Üdv, Maria

584
darált marhahús 50 dkg
darált sertéshús 50 dkg
füstölt szalonna 100 g
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 4 gerezd
majoranna 2 tk
kakukkfű 2 tk
fűszerpaprika 2 teáskanál
füstölt pirospaprika 2 teáskanál
őrölt fűszerkömény 2 teáskanál
sütőpor 0.5 teáskanál
harissa paszta 2 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint