r
Nosalty Logó

Tavaszi fasírt párizsiból

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Miss Sweetly
Tavaszi fasírt párizsiból
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 763 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 3045 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 290 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    63.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1132.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    810 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2950 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 763 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    56.4 g

Zsír

  • Összesen
    255.2 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4528.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    578 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    3238 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1266 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11798 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    715 micro
Összesen 3045 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    306 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    468 micro
  • β-karotin
    1115 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 290 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsemléket tejbe beáztatjuk, majd jól kinyomkodjuk.
  2. A párizsit és a tisztított, nyers sárgarépát a kinyomkodott zsemlékkel ledaráljuk.
  3. Hozzákeverjük a hagymás zsíron megpárolt, apróra vágott gombát, és a nyers tojást.
  4. Megsózzuk, borsozzuk, vizes kézzel pogácsákat formázunk belőle. Ha híg a massza, zsemlemorzsát kis adagokban adjunk hozzá addig, amíg formázható lesz.
  5. A pogácsákat zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró olajban kisütjük. (Nekem ebből a mennyiségből 16 db normál méretű fasírtom lett.)
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 19768
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tavaszi fasírt párizsiból
Miss Sweetly 97 recept

Ez a könnyed fasírt bármilyen főzelékhez jó. Nálam burgonyás főzelékhez készült, majd készítettem hozzá vegyes salátát is, joghurtos-tzatzikis öntettel, amivel ez a zöldséges fasírt fantasztikusan harmonizált. Így megvolt vele délben az ebéd a főzelékkel, este pedig a könnyed salátás vacsora.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia! Ma kipróbáltam ezt a fasírtot. Nagyon finom, de nekem kicsit gyenge lett és a sütésnél az els? négy szétesett. Ezután a többit beletettem egy olajjal kikent jénaiba és a süt?ben megsütöttem. Finom f?zelék mellé készült, és mindenkinek ízlett. Üdv: Erika

Miss Sweetly

Szia Erika! Szerintem vagy a zsemle nem itta be kell?képpen a tejet, és ezért szárazabb lett, nem tudott tapadni, vagy kevés zsemlemorzsát tettél hozzá. Esetleg a gombából maradt több folyadék, azt nagyon ki kell nyomkodni. Amikor mindent összerakok, kézzel jól átgyúrom, és próbaképpen csinálok egy pogácsát. Ha szétesik a kezemben, több, kisebb adagban teszek hozzá morzsát és addig gyúrom, (közben nézegetem), amíg már látom, hogy nem esik szét. Ezután azért óvatosan bánok vele. Örülök neki, hogy ízlett, és köszönöm a visszajelzést! Üdvözlettel: Miss Sweetly

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek