Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi fasírt párizsiból

Tavaszi fasírt párizsiból
Tavaszi fasírt párizsiból
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a könnyed fasírt bármilyen főzelékhez jó. Nálam burgonyás főzelékhez készült, majd készítettem hozzá vegyes salátát is, joghurtos-tzatzikis öntettel, amivel ez a zöldséges fasírt fantasztikusan harmonizált. Így megvolt vele délben az ebéd a főzelékkel, este pedig a könnyed salátás vacsora.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsemléket tejbe beáztatjuk, majd jól kinyomkodjuk.
  2. A párizsit és a tisztított, nyers sárgarépát a kinyomkodott zsemlékkel ledaráljuk.
  3. Hozzákeverjük a hagymás zsíron megpárolt, apróra vágott gombát, és a nyers tojást.
  4. Megsózzuk, borsozzuk, vizes kézzel pogácsákat formázunk belőle. Ha híg a massza, zsemlemorzsát kis adagokban adjunk hozzá addig, amíg formázható lesz.
  5. A pogácsákat zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró olajban kisütjük. (Nekem ebből a mennyiségből 16 db normál méretű fasírtom lett.)
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 059
elküldve: 14
receptkönyvben: 268
elkészítve: 9/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Sweetly

Mióta szakács: 2012.03.15.
97 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás tavaszi fasírt, zöldséges párizsis fasírt, párizsis húspogácsa

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bubiréka
Erika / Bubiréka Tue, 2013-03-19 20:01

Szia!
Ma kipróbáltam ezt a fasírtot. Nagyon finom, de nekem kicsit gyenge lett és a sütésnél az első négy szétesett. Ezután a többit beletettem egy olajjal kikent jénaiba és a sütőben megsütöttem. Finom főzelék mellé készült, és mindenkinek ízlett.
Üdv: Erika

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly Wed, 2013-03-20 12:51

Szia Erika!
Szerintem vagy a zsemle nem itta be kellőképpen a tejet, és ezért szárazabb lett, nem tudott tapadni, vagy kevés zsemlemorzsát tettél hozzá. Esetleg a gombából maradt több folyadék, azt nagyon ki kell nyomkodni. Amikor mindent összerakok, kézzel jól átgyúrom, és próbaképpen csinálok egy pogácsát. Ha szétesik a kezemben, több, kisebb adagban teszek hozzá morzsát és addig gyúrom, (közben nézegetem), amíg már látom, hogy nem esik szét. Ezután azért óvatosan bánok vele.
Örülök neki, hogy ízlett, és köszönöm a visszajelzést!
Üdvözlettel: Miss Sweetly

763
párizsi 20 dkg
zsemle 3 db
tej 1 dl
tojás 1 db
sárgarépa 2 db
gomba 3 közepes db
vöröshagyma 1 kis fej
sertészsír 1 ek
zsemlemorzsa 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 dl