Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Keleties káposztaleves norival

Keleties káposztaleves norival
Keleties káposztaleves norival
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a keleties ízeket és fűszereket, de annyi alapanyag van, amihez itt a környéken sajnos nem jutunk hozzá. Ezért lett keleties a neve. Talán a japán konyhához hasonlít leginkább. Ízvilágában egész más, mint amihez mi átlag magyarok hozzá vagyunk szokva. Alacsony kalóriatartalmú, és alapanyagait tekintve egészségesnek mondható. Jó sűrű, ezért levesbetét nem szükséges bele.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Tálaláskor nori darabkákat teszünk bele, de aki nem kedveli az alga ízét, el is hagyhatja. 600 kalóriás ebéd remek előétele lehet. Pl: halragu mustáros szószban.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát 1 ek olívaolajon megdinszteljük.
  2. A káposztát legyaluljuk, a répát gyufaszál vékonyra vágjuk.
  3. Hozzáadjuk a hagymához, átpirítjuk, majd felöntjük az alaplével.
  4. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a fűszereket.
  5. 25 perc alatt félpuhára főzzük, majd hozzádjuk a szószokat, és pár perc múlva el is készültünk.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 385
elküldve: 1
receptkönyvben: 70
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Bogi   :o)

Mióta szakács: 2010.03.04.
105 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

káposztaleves norival, zöldségleves kurkumával, gyömbéres káposztaleves norival

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Mon, 2014-09-29 17:12

Kedves Bogi!
Kipróbáltam már egy-két káposztalevest, de nálam ez vitte el a pálmát! Ez lesz az én káposztalevesem!
Köszönöm a receptet! :-)
Üdv
Tímea

vcsuka
pussycat / vcsuka Sun, 2012-05-06 09:20

Kedves Bogi! Nagyon koszonom gyors valaszt. Most mar ertem, hogy mi is az, amit valoszinuleg itt is be tudok szerezni az azsiai boltokbol.
Udvozollek: Veronika

vcsuka
pussycat / vcsuka Sat, 2012-05-05 02:37

Kedves Bogi!
Nagyon jol hangzik ez a leves, el szeretnem kesziteni. Egyedul az a problemam, hogy nem tudom mi az a nori lap. Ha itt esetleg nem kapok ilyet, gondolod, hogy ki is hagyhatnam a levesbol?
Elore is koszonom a valaszodat,
Veronika

Bia
Bogi :o) / Bia Sat, 2012-05-05 07:32

Kedves Veronika!
A nori szárított algalap.amit a szusi készítéséhez is használnak.
Ahol a terriyaki szószt lehet kapni ott biztos van nori lap is.
Enyhén hal íze van. Én nagyon szeretem ebbe a levesbe de nem mindenki.
Anélkül is elkészíthető mert ez csak levesbetét.
Helyette tehetsz bele friss zöld fűszert. Metélőhagymát koriandert stb.
Üdvözöllek a távolból:Bogi

92
káposzta 30 dkg
sárgarépa 30 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 1 ek
szárnyas alaplé 1.8 l
szójaszósz 2 ek
szójaszósz 2 ek
gyömbér 2 cm
római kömény 1 csipet
kurkuma 1 csipet
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
nori lap 2 db