r
Nosalty Logó

Vaníliás pudingkrémmel töltött kalács

NS
Vaníliás pudingkrémmel töltött kalács
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

911
Kalória
17.6g
Fehérje
146.7g
Szénhidrátok
26.8g
Zsír
39.4g
Víz
-
Koleszterin
4.1g
Rost
48.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 911 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 7281 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 272 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.7 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 911 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.2 g

Zsír

  • Összesen
    214.2 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3856.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    341 mg
  • Kálcium
    1198 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    1314 mg
  • Nátrium
    710 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1173.4 g
  • Cukor
    389 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    315.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1638 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    947 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1536 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1220 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 7281 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    11.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 272 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A krémhez elkészítjük a pudingot, majd ha kihűlt, hozzákeverjük amargarint.
  2. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben pici cukorral. Összedolgozzuk a hozzávalókat, lágy tésztát fogunk kapni. Megvárjuk míg megkel.
  3. Kelesztés után 6 cipóba osztjuk a tésztát. A cipókat egyenként kisodorjuk téglalap alakúra, megkenjük a krémmel, és feltekerjük. Ezt megcsináljuk mind a 6 cipóval.
  4. 3-3-t összefonunk, tepsibe rajuk, ott még hagyjuk egy fél órát kelni, majd utána megkenjük a tetejüket a maradék tojássárgával.
  5. Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Tavaly a recepteket böngészve találtam ezt a receptet az interneten, csak csokipudinggal és kakaóval. Mivel én azt nem szeretem, ezért átalakítottam vaníliásra. :) Persze ízlés szerint bármilyen pudinggal elkészíthető.

További receptek

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Simon Gábor

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Pan de muerto

Mexikói hagyomány szerint Halottak napjára édes kenyérkét szoktak készíteni, aminek tetejét keresztalakban, csontszerű mintával díszítik meg. Az eredetét és jelentését illetően ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...