Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-szójaszószos csirkemell és csirkemáj

Mézes-szójaszószos csirkemell és csirkemáj
Mézes-szójaszószos csirkemell és csirkemáj
75 perc / előkészület: 20 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavasz van, várom az élet újrakezdését, ehhez már szükségesek lennének a színek, az ízek, és ezt most jelen pillanatban a rizsnél a kurkuma adta meg a sárga színével, a húsnál és a májnál az ízeket adta meg a mézes, kínais ízvilág.
Várom a sok és friss finom hazai zöldséget, főleg, ha mi termelnénk, de még nincs itt az ideje,...sajnos.
Tálaljuk, a zacskóból kiöntvem a szószos húst a rizzsel. Mivel ebbe nem tettem paradicsomlevet vagy más egyébb olyan alapanyagot, sötét szójaszószt pl., ezért nincs olyan sok szaftja. De ez íze az finom.:-)
Kínait régen ettünk, most ez az ötlet adódott. Ennyi a történet.

hozzávalók / 4 adag

A csirkemellhez és májhoz

A körethez

ajánlat

Finom bor illik hozzá. Tálaljunk mellé savanyú uborkát, savanyú káposztát.
Akinek a megadott húsmennyiség sok, természetesen készítheti kevesebből is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májat és a feldarabolt mellet a fűszerekkel átforgatjuk, beletesszük a sütőzacskóba, majd a gombát is, a szójaszószt is, a mézet is, végül a kínai ötfűszerkeveréket, csillagánizst is.
  2. Jól átmozgatjuk, hogy mindenütt érjék a fűszerek, lezárjuk, tepsibe tesszük, és a tetejébe 4-5 lyukat szúrva, kb. a sütő középső rácsán sütve, megpároljuk 35-40 percig. Ha illata van, akkor már jó.
  3. Jénai tálba olajat öntünk, majd a mosott rizs beletesszük. Hozzáadunk ételízesítő, borsot, kurkumát, petrezselyemzöldet, és annyi vizet, hogy ellepje a rizst.
  4. Kb. 40-45 percig pároljuk, hagyjuk még bent 10 percig, és akkor már teljesen ki fog peregni a rizs.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x20x8 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 307
elküldve: 1
receptkönyvben: 83
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kínai csirke párolt kurkumás rizzsel, szójaszószban sült csirke párolt rizzsel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

860
csirkemáj 50 dkg
csirkemell filé 80 dkg
gombakonzerv 28.5 dkg
szárnyas fűszerkeverék 5 g
bors 2 kk
akácméz 3 ek
szójaszósz 5 ek
kínai ötfűszer-keverék 2 kávéskanál
csillagánizs 0.5 db
rizs 40 dkg
olívaolaj 2 ek
ételízesítő 3 ek
négyszínű bors 0.5 kávéskanál
kurkuma 2 kk
petrezselyem 2 teáskanál