Nosalty Logó

Mézes mustáros csirke szezámos bundában

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Buttercup
Ezen a képen: Mézes mustáros csirke szezámos bundában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 17% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1032 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4121 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 259 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.6 g

Zsír

  • Összesen
    55.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1501 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    660 mg
  • Nátrium
    497 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 1032 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    254.5 g

Zsír

  • Összesen
    220.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    75 g
  • Koleszterin
    1017 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6004.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    339 mg
  • Kálcium
    577 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    426 mg
  • Foszfor
    2641 mg
  • Nátrium
    1988 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    270.2 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    800.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    76 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    99 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    1072 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    548 micro
Összesen 4121 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 259 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fél csirkemelleket a megtisztítjuk az esetlegesen rajta maradt hártyától, inaktól, majd éles késsel kibontjuk, vízszintesen félbevágjuk, de csak annyira, hogy a mellet szétnyissuk, mint egy nyitott könyvet. Vigyázni kell, hogy ne szakadjon, lyukadjon ki a hús.Óvatosan megklopfoljuk mindkét felét, majd finomanbesózzuk.
  2. A mustárt és a mézet jól elkeverjük, és alaposan megkenjük a csirkemellek egyik oldalát. Ezután a melleket félbehajtjuk.
  3. A zsemlemorzsához hozzákeverünk egy kevés szezámmagot, és a megszokott módon (liszt/tojás/morzsa) bepanírozzuk a húsokat.
  4. Bő olajat hevítünk, sütés előtt takarékra vesszük, és a lassan sütjük aranybarnára a húsokat, hogy mindkét oldal jól átsüljön.
  5. A maradék mézes mustárt mártogatósnak tálalhatjuk,köretneksült krumplit ajánlanék.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 10109
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Buttercup 7 recept

A munkahelyen kóstoltam először a szezámos bundában kirántott csirke csíkokat, és mikor otthon is elkészítettem, hiányzott hozzá valami mártogatós szósz. Ekkor jött a mézes mustár, ami nagyon jól passzol a csirkéhez, de akkor már gondoltam, bele is tölthetem a húsba. Ha a csirkemell kibontása nehézséget okoz, próbálkozzunk nagyobb szeleteket vágni belőle, és azt vékonyra klopfolni (majd így félbehajtani). Mivel a méz igen gyorsan odaég, vigyázni kell, hogy a panír jól zárjon, ne folyjon rögtön az olajba a töltelék.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kicsit macerás volt úgy felvágni a melleket, hogy pont jó legyen (néha nem is teljesen sikerült), de gondolom ez gyakorlás kérdése, a lényeg, hogy isteni lett a végeredmény, köszönöm a receptet! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek