r
Nosalty Logó

Mézes-mandulás-diós kiflik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Smaragd konyha
Mézes-mandulás-diós kiflik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 1113 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 8898 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 440 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    69.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    638.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 1113 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.1 g

Zsír

  • Összesen
    554.3 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    194 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    168 g
  • Koleszterin
    1050 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5110.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    315 mg
  • Kálcium
    1067 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    861 mg
  • Foszfor
    2592 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    854.2 g
  • Cukor
    227 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    353 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    541 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    401 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    599 micro
  • Kolin:
    907 mg
  • Retinol - A vitamin:
    525 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    827 micro
Összesen 8898 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 440 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. Összegyúrjuk a hozzávalókat finom ruganyos tésztának. (A tojásfehérjét tegyük félre, szükség lesz rá a kiflik feltekeréséhez).
  2. Hosszúkás rudat formázunk belőle, és 6 részre osztjuk. Egyenként téglalap alakúra kisodorjuk, és olvasztott zsírral megkenjük, feltekerjük. Egy nagyobb tányérra tesszük, és betesszük a hűtőbe minimum 4 órára, de egy éjszakára is benn maradhat.
  3. Majd amikor kivesszük, mindegyik rudat kétujjnyi vastagságúra daraboljuk.
  4. Egyenként, enyhén téglalap alakúra kisodorjuk (keveset lisztezhetjük alatta), a közepére teszünk a töltelékből, ráhajtjuk a felső rész tésztát, az ujjainkkal a széleit lenyomkodjuk, a tojásfehérjével lekenjük ezt a részt, és összecsípve a végeit feltekerjük. Zsírpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk.
  5. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, körülbelül 20 percig sütjük. Amikor már zsemle színű lesz az alja, akkor kész.
  6. A kisűlt kifliket porcukorba hempergetjük, és langyosan már tálalható.

Töltelék

  1. A darált diót, mandulát, citrom reszelt héját, vaníliás cukrot, mézet, sárgabaracklekvárt leforrázzuk 1 dl tejjel, és jól összekeverjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2948
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mézes-mandulás-diós kiflik
Smaragd konyha 149 recept

Nagyon finom, lágy tészta, több hétig is eláll. Ízletes harapnivaló a őszi délutáni teázásokhoz. Akár ünnepi asztalon is megállja a helyét.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?