r
Nosalty Logó

Mézes fetakrém házi tortillával

Takács Kriszti
Mézes fetakrém házi tortillával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Fetakrém

Tortilla

1922
Kalória
42.6g
Fehérje
118.9g
Szénhidrát
145g
Zsír
355.7g
Víz
178g
Koleszterin
5.4g
Élelmi rost
34.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Fetakrém

Tortilla

Összesen 1922 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Fetakrém

Tortilla

Összesen 3845 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Fetakrém

Tortilla

Összesen 256 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.6 g

Zsír

  • Összesen
    145 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7414.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    1507 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    1199 mg
  • Nátrium
    4535 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    118.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    355.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    384 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    656 micro
  • Lut-zea
    932 micro
Összesen 1922 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.2 g

Zsír

  • Összesen
    289.9 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    356 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14828.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    3014 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    2399 mg
  • Nátrium
    9070 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    237.8 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    711.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    567 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    500 micro
  • α-karotin
    70 micro
  • β-karotin
    767 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1312 micro
  • Lut-zea
    1864 micro
Összesen 3845 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    987.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    604 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    87 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 256 kcal

Elkészítés

Fetakrém

  1. A krémhez az olívabogyót és a fokhagymát egy kisebb hőálló tálba tesszük. Adhatunk még hozzá hagymát, paprikát, paradicsomot, chilipaprikát is, ami éppen van otthon. Ráöntjük az olívaolajat, fűszerezzük, majd mehet is az előmelegített sütőbe 200 C fokon 20 percre.
  2. A fetát lecsöpögtetjük, majd konyhai darálóba tesszük. Hozzáadjuk a tejet, a mézet és a fűszereket, majd addig daráljuk, amíg egységes, krémes nem lesz. Ha sózni szeretnénk mindenképp kóstoljuk meg, a feta miatt alapvetően sós lesz.
  3. Ha mindezzel megvagyunk, már nincs más hátra mint mártogatni a frissen sült tortillát!

Tortilla

  1. A tortillához kimérjük a hozzávalókat, majd dagasztógépben vagy kézzel 15 percig dagasztjuk. Lefedve 30 percet hagyjuk pihenni. Ha letelt az idő, 8 részre osztjuk. Amíg nyújtásra várnak szintén lefedjük, hogy ne száradjon ki.
  2. Egy kb. 30 centi átmérőjű serpenyőt felmelegítünk. Magas hőfokkal dolgozzunk, hogy sütés közben ne száradjon ki a tortilla. A nyújtást egyenként végezzük, a felületet meghintjük liszttel és kukoricadarával (ettől ropogósabb lesz) majd olyan vékonyra nyújtjuk, amennyire csak tudjuk.
  3. A serpenyőbe tesszük, magas hőfokon kb. 1-2 perc alatt megsül oldalanként. Vigyázzunk mert könnyen odaég. A megsült tortillát konyharuhával fedjük be, hogy ne száradjon ki.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

További receptek

Sonkakrém

Villámgyorsan elkészíthető sonkakrémet hoztunk nektek, ami remek módja a maradék felhasználásának, ha már sonkakómátok van. Ugyanakkor nem csak húsvétkor érdemes elkészíteni, hiszen ...

Rosanics Petra

Avokádókrém

Imádjuk a villámgyors, egészséges mártogatósokat, ez a fantasztikus, ízekben tobzódó avokádókrém pedig a legnagyobb libling, bármelyik nap tudnánk enni! Tunkolhatjátok tortillával ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...