Nosalty Logó

Sós rakott palacsinta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sós rakott palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A palacsintatésztához

A töltelékhez

Összesen 664 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A palacsintatésztához

A töltelékhez

Összesen 2655 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A palacsintatésztához

A töltelékhez

Összesen 120 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    50.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1663.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    874 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    288.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1013 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2389 micro
Összesen 664 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    202.9 g

Zsír

  • Összesen
    93.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    792 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6652.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    602 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    1991 mg
  • Nátrium
    3495 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1154.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    590 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    235 micro
  • K vitamin:
    350 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    378 micro
  • Kolin:
    852 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4051 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9558 micro
Összesen 2655 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    430 micro
Összesen 120 Kcal

Hozzávalók

A palacsintatésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A palacsintatésztához

  1. Sertéspörköltet főzünk vagy felhasználjuk a korábbi maradékot, szaftjával együtt ledaráljuk.
  2. A palacsintatészta hozzávalóit összekeverjük, majd kisütjük a palacsintákat.
  3. A gombákat megtisztítjuk, felszeleteljük, és kevés olajon, picit sózva megdinszteljük.
  4. A spenótot jól megmossuk, szárát levágjuk, pici sós vízben megpároljuk.
  5. Rétegezzük az alábbiak szerint: egy kerek jénai tál vagy tűzálló lábos aljára helyezünk egy palacsintát, ezen elosztjuk a pörkölt felét, újabb palacsinta, majd a párolt gomba fele, palacsinta, gépsonka szeletek, palacsinta párolt spenótlevelek fele.
  6. Ezt a folyamatot még egyszer megismételjük, a tetejére palacsinta kerüljön, majd jó sok reszelt sajt és pár kanál tejföl.
  7. Előmelegített sütőben először lefedve, majd a végén tető nélkül picit összeforraljuk, míg ráolvad a sajt a tetejére, és kicsit összesülnek a rétegek.
  8. Picit hagyjuk hűlni, csak utána szeleteljük, vagy akár csak másnap, mikróban felmelegítve a szeleteket, addigra jól összeáll az egész. Tejföllel vagy ketchuppal vagy csak úgy magában fogyasszuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 10938
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Budapesten a Nagyi palacsintázója nevű nagyon hangulatos kis étteremláncban ettem ilyen finomságot, és ezt igyekeztem emlékezetből előállítani. Szerintem tökéletesen sikerült. Remélem másoknak is megnyeri a tetszését. Kicsit nyersanyagigényes, de megéri, ha valaki szereti a sós palacsintát, de a hortobágyit esetleg már unja. Sok sikert!

Hozzászólások

Adrien

Szia Julcsa! A hortobágyit unni? Lehetetlen! :) Az ötleted jó, biztosan megcsinálom. Szerintem csak a palacsinták egyik felét fogom megsütni, mint általában a rakott palacsintákhoz. Köszi a receptet: Adrien

szaboadel

Szia Julcsa! Ma ebédre pont hortobágyit készítettem, de nagyon megörültem a receptednek, mert nagyon szeretek új dolgokkal kísérletezni, ezt biztosan kipróbálóm,mert a hozzávalókat szeretjük. Üdv.további szép napot kívánok: Adél

Törölt felhasználó

Ez az elso recept amit felraktam, uj vagyok az oldalon. Orulok hogy tetszik a recept es hogy tobben betettek mar a receptkonyvukbe is.

Torma

Nagyon mutatós, profin elkészített finomság!!! Üdv, Torma :)

Hozzávalók

A palacsintatésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Tanuljunk meg jól főzni a konyha négy elemével – 2....

Földrajzi elhelyezkedéstől és kultúrától függően más és más zsiradékok határozzák meg egy nemzet konyhaidentitását. Ami nekünk a napraforgóolaj és az állati zsír, az az olaszoknak az olívaolaj, a franciáknak meg a vaj. Na de hogyan váljunk mestereivé az zsiradékok használatának? Négyrészes sorozatunk 2. fejezete következik.

Karsai Roni

További cikkek