Nosalty Logó

Sajtos-sonkás rakott palacsinta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szikra
Sajtos-sonkás rakott palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tejfölös-sajtos töltelékhez

A sajtos-sonkás töltelékhez

A tetejére

Összesen 659 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tejfölös-sajtos töltelékhez

A sajtos-sonkás töltelékhez

A tetejére

Összesen 6591 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tejfölös-sajtos töltelékhez

A sajtos-sonkás töltelékhez

A tetejére

Összesen 204 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1475.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    714 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    121 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 659 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    249.1 g

Zsír

  • Összesen
    412.1 g
  • Telített zsírsav
    179 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    1174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14750.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    4123 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    374 mg
  • Foszfor
    2836 mg
  • Nátrium
    7144 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    443.6 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1209.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2425 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    456 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2391 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    343 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 6591 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 204 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tejfölös-sajtos töltelékhez

A sajtos-sonkás töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Palacsintát készítünk: az áttört burgonyához hozzáadjuk a tojást, pici sót, a lisztet, és a tejjel (vagy szódavízzel fele-fele arányban) jól elkutyuljuk a tésztát. A sűrűségének meg kell egyeznie a hagyományos palacsintáéval. A végén olajat adunk hozzá, és ezzel is elkeverjük. Minden második-harmadik palacsinta sütésénél olajat teszünk a serpenyőbe, hogy ne ragadjon le a tészta.
  2. Kisütjük az összes palacsintát.
  3. Vékonyan kivajazunk egy jénai tálat.
  4. Ezután összeállítjuk a tejfölös-sajtos tölteléket. A hozzávalókat egy edényben jól összekeverjük.
  5. Ezt követően a sajtos-sonkás tölteléket is összekeverjük. Itt a tejföl elhanyagolható. A többi hozzávalót szintén edényben jól összekeverjük.
  6. Az első palacsintát beletesszük a jénaiba, erre kerül 2 ek sajtos-sonkás töltelék. Erre újabb palacsinta kerül, majd a tejfölös-sonkás töltelék, és így folytatjuk a rétegezést, ameddig a hozzávalók el nem fogynak. Ügyeljünk arra, hogy legfelülre sajtos-sonkás töltelék kerüljön!
  7. Befedjük sima palacsintával a tetejét.
  8. Rátesszük a tejfölt, majd rá a sonkacsíkokat (vagy parizercsíkokat).
  9. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x25
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 19249
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szikra 7 recept

Ez az első recept, amit ide felrakok, így remélem, mindenkinek olyannyira fog ízleni, mint nekünk:) Anyukám magán szakácskönyvében található ez a recept. Igazán finom és laktató ételről van szó.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Brutál, állat fini lehet:()

Szikra

procukor, az is:D és nem is nehéz:)

Szikra

Köszönöm a kiemelést:D

tuncsi77

Hát miközben olvastam a receptet,bizony megkordult a gyomrom!Biztos nagyon fincsi!Most már tudom mi lesz a hétvégi menü!Köszönöm a receptet!

Icka

Sziasztok! A hétvégén megcsináltam. Eszméletlen finom volt. Épp nálunk volt Anyukám is. Nagyon-nagyon ízlett neki is és az egész családnak. Bekerült a gyakran készítend? ételek közé a receptje! Hálás köszönönet érte. Üdv. Icka

Szikra

Szia Icka! Nagyon örülök, hogy sikere volt:) Köszönöm szépen a visszajelzést:) Szép napot Szikra

Törölt felhasználó

Sziasztok! Szikra! Nagyon köszönöm a receptet. Ma már harmadjára készítem ezt a receptet. Nem vagyok egy konyhatündér, de kisebb nagyobb módosításokkal nagyon fincsire sikeredik mindig. Köszönöm szépen a receptet. Szép napot mindenkinek!

Hozzávalók

A tésztához

A tejfölös-sajtos töltelékhez

A sajtos-sonkás töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.