r
Nosalty Logó

Sajtos-sonkás rakott palacsinta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szikra
Sajtos-sonkás rakott palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tejfölös-sajtos töltelékhez

A sajtos-sonkás töltelékhez

A tetejére

Összesen 659 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tejfölös-sajtos töltelékhez

A sajtos-sonkás töltelékhez

A tetejére

Összesen 6591 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tejfölös-sajtos töltelékhez

A sajtos-sonkás töltelékhez

A tetejére

Összesen 204 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1475.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    714 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    121 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 659 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    249.1 g

Zsír

  • Összesen
    412.1 g
  • Telített zsírsav
    179 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    1174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14750.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    4123 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    374 mg
  • Foszfor
    2836 mg
  • Nátrium
    7144 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    443.6 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1209.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2425 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    456 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2391 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    343 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 6591 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tejfölös-sajtos töltelékhez

A sajtos-sonkás töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Palacsintát készítünk: az áttört burgonyához hozzáadjuk a tojást, pici sót, a lisztet, és a tejjel (vagy szódavízzel fele-fele arányban) jól elkutyuljuk a tésztát. A sűrűségének meg kell egyeznie a hagyományos palacsintáéval. A végén olajat adunk hozzá, és ezzel is elkeverjük. Minden második-harmadik palacsinta sütésénél olajat teszünk a serpenyőbe, hogy ne ragadjon le a tészta.
  2. Kisütjük az összes palacsintát.
  3. Vékonyan kivajazunk egy jénai tálat.
  4. Ezután összeállítjuk a tejfölös-sajtos tölteléket. A hozzávalókat egy edényben jól összekeverjük.
  5. Ezt követően a sajtos-sonkás tölteléket is összekeverjük. Itt a tejföl elhanyagolható. A többi hozzávalót szintén edényben jól összekeverjük.
  6. Az első palacsintát beletesszük a jénaiba, erre kerül 2 ek sajtos-sonkás töltelék. Erre újabb palacsinta kerül, majd a tejfölös-sonkás töltelék, és így folytatjuk a rétegezést, ameddig a hozzávalók el nem fogynak. Ügyeljünk arra, hogy legfelülre sajtos-sonkás töltelék kerüljön!
  7. Befedjük sima palacsintával a tetejét.
  8. Rátesszük a tejfölt, majd rá a sonkacsíkokat (vagy parizercsíkokat).
  9. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x25
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 238
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 19894
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos-sonkás rakott palacsinta
Szikra 7 recept

Ez az első recept, amit ide felrakok, így remélem, mindenkinek olyannyira fog ízleni, mint nekünk:) Anyukám magán szakácskönyvében található ez a recept. Igazán finom és laktató ételről van szó.

Hozzávalók

A tésztához

A tejfölös-sajtos töltelékhez

A sajtos-sonkás töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!