r
Nosalty Logó

Mexikói csirkés enchilladas

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mexikói csirkés enchilladas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1080 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4315 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.5 g

Zsír

  • Összesen
    53.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2885.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    745 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    938 mg
  • Nátrium
    970 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    519.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    652 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    196 micro
  • β-karotin
    2634 micro
  • β-crypt
    463 micro
  • Likopin
    4503 micro
  • Lut-zea
    772 micro
Összesen 1080 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    294 g

Zsír

  • Összesen
    212.8 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11542.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    318 mg
  • Kálcium
    2978 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    569 mg
  • Foszfor
    3750 mg
  • Nátrium
    3878 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    305.2 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    2077.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2608 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    592 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    176 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    902 micro
  • Kolin:
    773 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1615 micro
  • α-karotin
    783 micro
  • β-karotin
    10534 micro
  • β-crypt
    1854 micro
  • Likopin
    18011 micro
  • Lut-zea
    3088 micro
Összesen 4315 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    579 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A filézett csirkemellet megmossuk, felcsíkozzuk, sós, ételízesítős vízben megfőzzük, leszűrjük.
  2. A paradicsomot megmossuk, forró vízbe dobjuk, lehúzzuk a héját. Negyedeljük a közepét kivágva.
  3. A póréhagymát felkarikázzuk, vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, felöntjük kb fél liter hideg vízzel. Elkeverjük.
  4. Rárakjuk a paradicsomot, fűszerezzük.
  5. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, hagyjuk rottyanni, majd beledobjuk a csirkemellet.
  6. Szűrőlapáttal a sűrűjét kiemeljük egy másik tálba, és a sajt egy részét beleforgatjuk.
  7. Ha túl sűrű lett, adhatunk hozzá még vizet, de akkor a fűszerrezésre is figyeljünk!
  8. A szafthoz kb. 3 dl tejfölt vagy tejszínt öntünk (attól függ, savanykásan vagy krémesebben szeretjük).
  9. A tortilla lapokat megtöltjük, feltekerjük, hőálló tálba lerakjuk szorosan. Leöntjük a szafttal, megszórjuk sajttal. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt megpirul vagy felhólyagosodik.
  10. Ügyeljünk arra, hogy a tálat ne rakjuk tele, mert légkeverésesen ki fog csorogni és takaríthatjuk a sütőt! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x15
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 165
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 6624
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sopron egyik éttermében mennyei enchilladas készült. Éveken át, ha arra jártunk, biztosan azt rendeltünk. Mígnem egy alkalommal csalódnunk kellett, mint megtudtuk, a szakácsot lecserélték. Mivel ez párom kedvenc étele, és Sopron Budapesttől messze van, keresgélni kezdtem a neten receptek után. A tökéletes enchilladas sok receptből adódott össze, de megérte kísérletezni. A végeredmény isteni lett. Azóta én vegetáriánus lettem, így az én részem csirke helyett kukoricával  és vörösbabbal egészül ki, de a többi ugyanaz maradt. Így is nagyon finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek