A karfiolt kisebb rózsáira szedjük, és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, de a levét felfogjuk.
A húst szeletekre vágjuk, majd kissé kiverjük, sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk, és 5 dkg vajon megsütjük.
Közben a lisztből meg a maradék 5 dkg vajból világos rántást készítünk, és 2 dl-t elvéve a karfiol főzőlevéből, azzal állandóan keverve felengedjük és sóval, reszelt szerecsendióval fűszerezve mártás sűrűségűre forraljuk. A tűzről levéve a tejszínnel simára kevert tojássárgáját is hozzákeverjük.
Egy hőálló tálat vékonyan kivajazunk, és egy keveset a masszából is elterítünk benne, ráhelyezzük a hússzeleteket, beborítjuk a karfiollal. Bevonjuk a mártással, és a hús levével -amiben sült- megöntözzük, a tetejét reszelt sajttal megszórjuk, és végül meghintjük a zsemlemorzsával.
Meleg sütőben pirosra sütjük.
Sültkrumplival tálaljuk.
*hirdetés/ajánlat
elkészítés
A karfiolt kisebb rózsáira szedjük, és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, de a levét felfogjuk.
A húst szeletekre vágjuk, majd kissé kiverjük, sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk, és 5 dkg vajon megsütjük.
Közben a lisztből meg a maradék 5 dkg vajból világos rántást készítünk, és 2 dl-t elvéve a karfiol főzőlevéből, azzal állandóan keverve felengedjük és sóval, reszelt szerecsendióval fűszerezve mártás sűrűségűre forraljuk. A tűzről levéve a tejszínnel simára kevert tojássárgáját is hozzákeverjük.
Egy hőálló tálat vékonyan kivajazunk, és egy keveset a masszából is elterítünk benne, ráhelyezzük a hússzeleteket, beborítjuk a karfiollal. Bevonjuk a mártással, és a hús levével -amiben sült- megöntözzük, a tetejét reszelt sajttal megszórjuk, és végül meghintjük a zsemlemorzsával.
Nagyon jó a recept leírás és nagyon ízletes étel.Évek óta készítem, továbbítottam a főzőtársaimnak,de még nem volt időm megköszönni a leírást . Szóval KÖSZÖNÖM és ajánlom még a kezdőknek!
Hozzászólások (3)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Nagyon jó a recept leírás és nagyon ízletes étel.Évek óta készítem, továbbítottam a főzőtársaimnak,de még nem volt időm megköszönni a leírást . Szóval KÖSZÖNÖM és ajánlom még a kezdőknek!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2017. február 20-án kiemeltük cikkünkben: 10 csőben sült hús, hogy jól induljon a hét
Üdvözlettel, NoSalty
Mentve.:-))