r
Nosalty Logó

Dubarry borda

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Dubarry borda
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 633 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2534 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 160 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1138.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    521 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 633 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.2 g

Zsír

  • Összesen
    182.9 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4555.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    950 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    2086 mg
  • Nátrium
    1053 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    809.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1260 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    236 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    836 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1239 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    445 micro
Összesen 2534 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 160 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt kisebb rózsáira szedjük, és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, de a levét felfogjuk.
  2. A húst szeletekre vágjuk, majd kissé kiverjük, sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk, és 5 dkg vajon megsütjük.
  3. Közben a lisztből meg a maradék 5 dkg vajból világos rántást készítünk, és 2 dl-t elvéve a karfiol főzőlevéből, azzal állandóan keverve felengedjük és sóval, reszelt szerecsendióval fűszerezve mártás sűrűségűre forraljuk. A tűzről levéve a tejszínnel simára kevert tojássárgáját is hozzákeverjük.
  4. Egy hőálló tálat vékonyan kivajazunk, és egy keveset a masszából is elterítünk benne, ráhelyezzük a hússzeleteket, beborítjuk a karfiollal. Bevonjuk a mártással, és a hús levével -amiben sült- megöntözzük, a tetejét reszelt sajttal megszórjuk, és végül meghintjük a zsemlemorzsával.
  5. Meleg sütőben pirosra sütjük.
  6. Sültkrumplival tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 16022
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 28.

Ajánló

Ez az étel készülhet csirkemell vagy pulykamell szeletekkel is, úgy is nagyon finom.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Dubarry borda
Katharosz 489 recept

Előre összeállítható, könnyen elkészíthető és persze nagyon finom is!

Hozzászólások (2)

Éva-Anyóca

Mentve.:-))

Törölt felhasználó

Nagyon jó a recept leírás és nagyon ízletes étel.Évek óta készítem, továbbítottam a f?z?társaimnak,de még nem volt id?m megköszönni a leírást . Szóval KÖSZÖNÖM és ajánlom még a kezd?knek!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek