Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dubarry borda

Dubarry borda
Dubarry borda
75 perc / előkészület: 40 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Előre összeállítható, könnyen elkészíthető és persze nagyon finom is!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ez az étel készülhet csirkemell vagy pulykamell szeletekkel is, úgy is nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt kisebb rózsáira szedjük, és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, de a levét felfogjuk.
  2. A húst szeletekre vágjuk, majd kissé kiverjük, sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk, és 5 dkg vajon megsütjük.
  3. Közben a lisztből meg a maradék 5 dkg vajból világos rántást készítünk, és 2 dl-t elvéve a karfiol főzőlevéből, azzal állandóan keverve felengedjük és sóval, reszelt szerecsendióval fűszerezve mártás sűrűségűre forraljuk. A tűzről levéve a tejszínnel simára kevert tojássárgáját is hozzákeverjük.
  4. Egy hőálló tálat vékonyan kivajazunk, és egy keveset a masszából is elterítünk benne, ráhelyezzük a hússzeleteket, beborítjuk a karfiollal. Bevonjuk a mártással, és a hús levével -amiben sült- megöntözzük, a tetejét reszelt sajttal megszórjuk, és végül meghintjük a zsemlemorzsával.
  5. Meleg sütőben pirosra sütjük.
  6. Sültkrumplival tálaljuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 14 244
elküldve: 9
receptkönyvben: 236
elkészítve: 11/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

karfiolos sertésszelet, csőben sült karfiolos-sajtos sertéskaraj, sertéskaraj dubarry módra

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

juditka69
juditka69 Sun, 2018-07-01 10:48

Nagyon jó a recept leírás és nagyon ízletes étel.Évek óta készítem, továbbítottam a főzőtársaimnak,de még nem volt időm megköszönni a leírást . Szóval KÖSZÖNÖM és ajánlom még a kezdőknek!

633
sertés rövidkaraj 60 dkg
karfiol 60 dkg
vaj 10 dkg
finomliszt 2 evőkanál
tojássárgája 2 db
főzőtejszín 1 dl
sajt 10 dkg
zsemlemorzsa 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint