r
Nosalty Logó

Búbos csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nemes-Pádár Csilla
Búbos csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Hús

Köret

Összesen 809 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Hús

Köret

Összesen 3240 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Hús

Köret

Összesen 117 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1894.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    807 mg
  • Nátrium
    586 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    508.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1853 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1676 micro
  • α-karotin
    146 micro
  • β-karotin
    1919 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    3474 micro
  • Lut-zea
    501 micro
Összesen 809 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    261 g

Zsír

  • Összesen
    122.3 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    973 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7576.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    350 mg
  • Kálcium
    1117 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    481 mg
  • Foszfor
    3228 mg
  • Nátrium
    2344 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    267 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    2033.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7411 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    357 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    163 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    107 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    971 micro
  • Kolin:
    810 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6703 micro
  • α-karotin
    585 micro
  • β-karotin
    7676 micro
  • β-crypt
    966 micro
  • Likopin
    13894 micro
  • Lut-zea
    2003 micro
Összesen 3240 kcal
  • 10% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    276 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    500 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

Hús

Köret

Elkészítés

Hús

  1. A csirkemellet éles késsel vékonyra felszeleteljük, majd kiolajozott tepsibe egymás mellé helyezzük azokat, és megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel.
  2. A töltelékhez pár csepp étolajon összepirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és gombát. A hagymás gombát egy nagyobb tálba öntjük. Hozzáadjuk a májpástétomot, a zsemlemorzsát, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A hozzávalókat villával összeforgatjuk, szükség szerint -a zsemlemorzsa minőségétől és durvaságától függően- adhatunk még hozzá zsemlemorzsát. Az a lényeg, hogy közepesen kemény, nem száraz, formázható masszát kapjunk.
  3. A kész masszából nagyobb gombócokat formázunk, kicsit megnyújtjuk és a csirkemellek tetejére helyezzük. A töltelék tetejére egy szelet sajtot teszünk.
  4. Az előkészített búbos húst sütőbe helyezzük, és közepesen takarék lángon készre sütjük. A hús akkor jó, ha a villa könnyen beleszúrható, a sajt pedig hólyagosra sült.

Köret

  1. Ameddig a hús sül, elkészítjük a köretet. A rizst egy edénybe tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje. Felforraljuk, majd takarék lángon puhára főzzük. Főzés közben sóval ízesítjük, illetve folyamatosan figyeljük a víz mennyiségét. A lényeg, hogy ne legyen ragadós.
  2. A mártáshoz pár csepp étolajon összesütjük az apróra vágott hagymát, kápia paprikát, paradicsomot. Ezután aprítógépbe tesszük és pürésítjük. Ezután füstölt, őrölt pirospaprikával, sóval ízesítjük, illetve hozzáadjuk a tejfölt, és a gépben összekevertetjük.
  3. A mártást hűtőbe tesszük tálalásig. A sült húst rizzsel, zöldséges mártással és friss salátával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 3595
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Búbos csirkemell
Nemes-Pádár Csilla 48 recept

Hozzávalók

Hús

Köret

Címlapról ajánljuk

További cikkek