r
Nosalty Logó

Vaníliatorta Zita konyhájából

NS
Vaníliatorta Zita konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Krém

210
Kalória
7.9g
Fehérje
32.1g
Szénhidrát
5g
Zsír
54.9g
Víz
157.8g
Koleszterin
926.8mg
Élelmi rost
17g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 210 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 1669 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 138 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    665.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 210 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.8 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5323.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1508 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    1992 mg
  • Nátrium
    1586 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    256.9 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    438.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    569 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    1021 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    251 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1965 micro
Összesen 1669 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    442.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 138 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A hozzávalókból hagyományos piskótát sütünk.
  2. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük.
  3. A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a cukros tojássárgás masszát.
  4. Több részletben hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, és óvatosan elegyítjük a habos tésztában.
  5. Előkészített formába simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróba!

Krém

  1. A tojást szétválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját félretesszük.
  2. A narancsot apró darabkákra vágjuk.
  3. A pudingporból, cukorból, vaníliás cukorból, tejből és a félretett tojássárgájából pudingot főzünk. Amikor majdnem kész, néhány csepp vaníliaaromát teszünk hozzá.
  4. Ha kész a puding, még melegen összeforgatjuk a tojásfehérjével, majd hagyjuk kihűlni. Addig a habfixálóval felverjük a tejszínt. Ha kihűlt a puding, összeforgatjuk a tejszínnel, és hozzákeverjük a narancsdarabokat.
  5. A piskótát kettévágjuk, megkenjük a krémmel úgy, hogy a tetejére és oldalára is jusson, majd hűtőbe tesszük pár órára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Apukám születésnapjára készítettem :) Nagyon finom volt!!!

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...