r
Nosalty Logó

Vaníliatorta Zita konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vaníliatorta Zita konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 210 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 1669 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 138 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    665.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 210 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.8 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5323.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1508 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    1992 mg
  • Nátrium
    1586 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.9 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    438.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    569 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    1021 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    251 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1965 micro
Összesen 1669 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    442.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. A hozzávalókból hagyományos piskótát sütünk.
  2. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük.
  3. A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a cukros tojássárgás masszát.
  4. Több részletben hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, és óvatosan elegyítjük a habos tésztában.
  5. Előkészített formába simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróba!

Krém

  1. A tojást szétválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját félretesszük.
  2. A narancsot apró darabkákra vágjuk.
  3. A pudingporból, cukorból, vaníliás cukorból, tejből és a félretett tojássárgájából pudingot főzünk. Amikor majdnem kész, néhány csepp vaníliaaromát teszünk hozzá.
  4. Ha kész a puding, még melegen összeforgatjuk a tojásfehérjével, majd hagyjuk kihűlni. Addig a habfixálóval felverjük a tejszínt. Ha kihűlt a puding, összeforgatjuk a tejszínnel, és hozzákeverjük a narancsdarabokat.
  5. A piskótát kettévágjuk, megkenjük a krémmel úgy, hogy a tetejére és oldalára is jusson, majd hűtőbe tesszük pár órára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1814
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Apukám születésnapjára készítettem :) Nagyon finom volt!!!

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...