r
Nosalty Logó

Metélőhagymás krumpligombócok borsikafüves, chilis csirkefasírtokkal

NS
Metélőhagymás krumpligombócok borsikafüves, chilis csirkefasírtokkal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A csirkefasírthoz

A krumpligombócokhoz

362
Kalória
39.9g
Fehérje
19.7g
Szénhidrát
12.8g
Zsír
192.3g
Víz
214.6g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
1.4g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A csirkefasírthoz

A krumpligombócokhoz

Összesen 362 kcal
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A csirkefasírthoz

A krumpligombócokhoz

Összesen 720 kcal
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A csirkefasírthoz

A krumpligombócokhoz

Összesen 117 kcal
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    740.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    192.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    535 micro
  • β-crypt
    126 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    519 micro
Összesen 362 kcal
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    429 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1481.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    894 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    384.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    417 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1070 micro
  • β-crypt
    252 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1037 micro
Összesen 720 kcal
  • 15% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 117 kcal

Elkészítés

A csirkefasírthoz

  1. A csirkemellet ledaráljuk, hozzáadjuk a fűszereket (ízlés szerint szórjuk) és a tojást, valamint annyi aprított zabpelyhet, amennyit felvesz a gombóc formálásához.
  2. Előmelegített sütőben, sütőpapírral kibélelt tepsiben, lefedve sütjük, átforgatva.
  3. A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, utána kis vajjal, tejjel összetörjük.Én a habosabb állagú pürét szeretem.
  4. Hozzáadjuk friss aprított metélőhagymát.
  5. Friss zöldsalátát még tálalhatunk mellé. A krumpligombócokat fagyis kanállal készítettem.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Amikor nincs ötletem, hogyan készítsem el a húst, gyártok gyorsan bolondosan megfűszerezett fasírtgolyókat... Gyorsan be a sütőbe, olaj nélkül ropogósra sütöm.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek