r
Nosalty Logó

Mekis forró almás pite Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

Sylvia Gasztro Angyal
Mekis forró almás pite Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tésztához

töltelékhez

sütéshez

661
Kalória
7g
Fehérje
79g
Szénhidrátok
36.3g
Zsír
190.5g
Víz
37.6g
Koleszterin
5.1g
Rost
24.3g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tésztához

töltelékhez

sütéshez

Összesen 661 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tésztához

töltelékhez

sütéshez

Összesen 2642 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tésztához

töltelékhez

sütéshez

Összesen 200 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    190.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 661 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    145.2 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1439.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    805 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    762 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    495 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 2642 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 200 kcal

Elkészítés

tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összekeverjük, a vizet apránként adagoljuk hozzá, amennyit felvesz. A lényeg, hogy egy rugalmas, nem kemény, jól gyúrható tésztát kapjunk.
  2. Egy fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük pihenni kb. egy órára.
  3. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket: megpucoljuk az almákat, és apró kockákra vágjuk. A citromlével meglocsoljuk, majd a cukorral és a reszelt citromhéjjal megszórjuk, kevés fahéjat adunk még hozzá. Jól összekeverjük, és kb. 1,5 dl vizet öntünk bele. Feltesszük főni, de csak 1-2 percig.
  4. Egy evőkanál pudingport kikeverünk kevés vízzel, majd az almához adjuk. Elkeverjük, és még 2 percig főzzük, majd félretesszük hűlni. Fontos, hogy teljesen kihűljön az almakrém, mert melegen ellágyítaná a tésztát!
  5. A hűtőből kivéve 8 egyenlő részre osztjuk a tésztát, egyenként kinyújtjuk. Próbáljuk egészen vékony, téglalap alakúra nyújtani. (Akkora legyen, hogy kb. tenyérnyi hosszúságú téglalapokat kapjunk.)
  6. Egy evőkanál tölteléket halmozunk a tészta egyik felére. Vizes ujjal bevizezzük a tésztát körben, és félbehajtjuk (a másik felét ráhajtjuk), és a széleket egy kicsit összenyomkodjuk, felsodorjuk, nehogy szétnyíljon sütés közben.
  7. Forró olajban, serpenyőben néhány perc alatt mindkét felüket aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

A kisfiam kedvence, én is szeretem, de nem az ízfokozókat, tartósítószereket! Ez a házi változat sokkal olcsóbb, és még finom is!

További receptek

Tejbegrízgombóc

A legegyszerűbb és leggyorsabb gombócok bizony tejbegrízből készülnek: a sűrű masszából gurított labdacsok morzsában, mákban, dióban is megfürödhetnek, tálalásukhoz pedig sodót, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Slambuc

Alföldi pásztor étel. Fogyókúrázóknak nem ajánlom. Elkészítése nagyon munkaigényes, a rázogatós része kemény fizikai munka. Nőknek nem ajánlom. Ezt nálunk apósom készíti.

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...