r
Nosalty Logó

Mekis forró almás pite Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

Sylvia Gasztro Angyal
Mekis forró almás pite Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tésztához

töltelékhez

sütéshez

661
Kalória
7g
Fehérje
79g
Szénhidrát
36.3g
Zsír
190.5g
Víz
37.6g
Koleszterin
5.1g
Élelmi rost
24.3g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tésztához

töltelékhez

sütéshez

Összesen 661 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tésztához

töltelékhez

sütéshez

Összesen 2642 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tésztához

töltelékhez

sütéshez

Összesen 200 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    79 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    190.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 661 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    145.2 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1439.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    805 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    316 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    762 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    495 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 2642 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 200 kcal

Elkészítés

tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összekeverjük, a vizet apránként adagoljuk hozzá, amennyit felvesz. A lényeg, hogy egy rugalmas, nem kemény, jól gyúrható tésztát kapjunk.
  2. Egy fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük pihenni kb. egy órára.
  3. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket: megpucoljuk az almákat, és apró kockákra vágjuk. A citromlével meglocsoljuk, majd a cukorral és a reszelt citromhéjjal megszórjuk, kevés fahéjat adunk még hozzá. Jól összekeverjük, és kb. 1,5 dl vizet öntünk bele. Feltesszük főni, de csak 1-2 percig.
  4. Egy evőkanál pudingport kikeverünk kevés vízzel, majd az almához adjuk. Elkeverjük, és még 2 percig főzzük, majd félretesszük hűlni. Fontos, hogy teljesen kihűljön az almakrém, mert melegen ellágyítaná a tésztát!
  5. A hűtőből kivéve 8 egyenlő részre osztjuk a tésztát, egyenként kinyújtjuk. Próbáljuk egészen vékony, téglalap alakúra nyújtani. (Akkora legyen, hogy kb. tenyérnyi hosszúságú téglalapokat kapjunk.)
  6. Egy evőkanál tölteléket halmozunk a tészta egyik felére. Vizes ujjal bevizezzük a tésztát körben, és félbehajtjuk (a másik felét ráhajtjuk), és a széleket egy kicsit összenyomkodjuk, felsodorjuk, nehogy szétnyíljon sütés közben.
  7. Forró olajban, serpenyőben néhány perc alatt mindkét felüket aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 10 p

A kisfiam kedvence, én is szeretem, de nem az ízfokozókat, tartósítószereket! Ez a házi változat sokkal olcsóbb, és még finom is!

Nosalty stories

További receptek

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Rosanics Petra

Ünnepi mézeskalács

Mézeskalács nélkül az ünnepek sem igazán édesek, a megfelelő recept megtalálása azonban nem könnyű feladat. Hogy ráleljünk az igazira, érdemes kísérletezni - ez a recept is így ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...