r
Nosalty Logó

Pignoli torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
annoying
Pignoli torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Az omlós tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 845 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Az omlós tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5067 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Az omlós tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 413 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    55.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    724 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.6 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    363 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 845 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    93.6 g

Zsír

  • Összesen
    335.6 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    1618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4343.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    560 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    558 mg
  • Foszfor
    1772 mg
  • Nátrium
    1249 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    447.7 g
  • Cukor
    244 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2175 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    1017 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    409 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1503 micro
Összesen 5067 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 413 kcal

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

Az omlós tésztához

  1. A lisztet a szoba-hőmérsékletű vajjal elmorzsoljuk. A cukorral és a fél kávéskanál sóval elkeverjük. Beleütjük a tojásokat és botmixerrel szépen összedolgozzuk.
  2. A tésztát fóliába csomagolva 24 órán át a hűtőben állni hagyjuk. Majd betesszük a fagyasztóba és még 15 percig hűtjük.
  3. A fagyasztott tésztát két sütőpapír között kinyújtjuk, és piteformába tesszük nehezékkel. 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.

A töltelékhez

  1. A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, a fenyőmagot állandó keverés mellett megpörköljük. Megvárjuk, amíg kihűl. Aztán hozzáadjuk a mandulát és a cukrot. Beleütjük a tojásokat, egyenként, mindig figyelve arra, hogy jól elkeverjük. (Én géppel készítem, mert sokkal könnyebb.) Habos, sűrű krémet kell, hogy kapjunk.
  2. Közben a mikróban felolvasztjuk a maradék vajat. Hagyjuk kihűlni. A keményítővel és a sóval együtt a fenyőmagos masszához adjuk.
  3. A tölteléket rákenjük a tésztára és 190 C fokon kb. 40 perc alatt megsütjük.

A tetejére

  1. Félidőnél kinyitjuk a tűzhelyet kivesszük a tortát és a tetejére szórjuk a fenyő-, és manduladarát, visszatesszük, és a hőmérsékletet 160 C fokra mérsékeljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1362
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 18.

Ajánló

Szerintem érdemes megkóstolni. :) Még valami, ami talán kedvet adhat hozzá, hogy a 100 legjobb sütik között is számon van tartva.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pignoli torta
annoying 7 recept

Szemezgettem egy ideje a fenyőmaggal, annyira kíváncsi voltam rá, hogy milyen is lehet az íze. Azt is tudtam, hogy desszertben szeretném kipróbálni, így bogarásztam a lehetőségek között. Először a pignoli olasz kekszen ragadt meg a tekintetem, de aztán találtam egy minitorta változatot, amit, forma híján, én pitesütőben hoztam össze. Az eredeti receptet olvashatjátok itt, és a végeredményért végül megérte, ugyanis a mandula és a fenyőmag aromáinak házassága egy isteni egyveleget eredményez. :) Viszont javasolnám (mert én legközelebb úgy készítem majd el), hogy egy sima vajas linzertészta, vagy pitetészta alapban gondolkodjon, aki neki áll. Mert ez a tészta az egy napos állás és negyed órás fagyasztás után is csak sütőpapír között volt nyújtható, és bizony megszenvedtem vele.

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek