Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Svéd mandulatorta Tóth Bernadettől

Svéd mandulatorta Tóth Bernadettől
Svéd mandulatorta Tóth Bernadettől
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám születésnapjára készítettem ezt a tortát.

Az eredeti recept szerint az oldalát és a tetejét vágott mandulával kellett megszórni, de én inkább csokoládéformákkal díszítettem.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A 250 g mandulát a xilittel ledaráljuk. Az 50 g mandulát darabosra daráljuk. Majd elkeverjük cukros mandulával.
  2. A fehérjéket habbá verjük, és beleforgatjuk a mandulás keveréket.
  3. A massza felét egy 24 cm-es tortaformában 170 fokon 15-20 percig sütjük.
  4. Ezután ugyanígy megsütjük a másik lapot is.

Krém

  1. A tojássárgákat a keményítővel, a porcukorral, a tejjel és a vaníliával összekeverjük, felfőzzük. Még melegen tegyük bele a puha vajat, és jól keverjük el.
  2. Ha kihűlt a krém, kenjük meg az egyik lapot, tegyük rá a másikat, majd kívülről is kenjük be a maradék krémmel.
  • sütési hőfok: 170°C
  • tepsi mérete: 24 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 560
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Tóth Bernadett

Mióta szakács: 2013.05.30.
46 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kategória: torta
diéta: gluténmentes
konyha: skandináv
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krémes mandulás torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

729
tojásfehérje 4 db
xilit 120 g
mandula 250 g
mandula 50 g
tojássárgája 4 db
étkezési keményítő 30 g
tej 200 ml
vaj 200 g
porcukor 80 g
vaníliaaroma 1 teáskanál