Nosalty Logó

Mandulakrémes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Mandulakrémes torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A piskótához (26 cm átmérőjű)

A krémhez

Összesen 588 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A piskótához (26 cm átmérőjű)

A krémhez

Összesen 7060 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A piskótához (26 cm átmérőjű)

A krémhez

Összesen 303 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    621.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 588 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    188.8 g

Zsír

  • Összesen
    479.8 g
  • Telített zsírsav
    190 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    197 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    3346 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7462.3 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    299 mg
  • Kálcium
    1682 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    939 mg
  • Foszfor
    3154 mg
  • Nátrium
    1332 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    527.3 g
  • Cukor
    303 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    652.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3214 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    86 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    595 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    546 micro
  • Kolin:
    2366 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    487 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3689 micro
Összesen 7060 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 303 Kcal

Hozzávalók

A piskótához (26 cm átmérőjű)

A krémhez

Elkészítés

A piskótához (26 cm átmérőjű)

  1. A tojásokat a pudingporral és kevés tejjel simára keverjük.
  2. A többi tejet a cukorral felforraljuk, a tojásos masszát beleöntjük, kevergetve 1-2 percig főzzük, míg jól besűrűsödik. Levesszük a tűzről hozzákavarjuk a darált mandulát, citromhéjat és citromlevet. Hűlni hagyjuk.
  3. A vajat habosra keverjük, majd apránként hozzákeverjük a főtt krémet.
  4. A piskótát 3 lapra vágjuk. A tortát megtöltjük, és bevonjuk a krémmel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 42
  • Össznézettség: 18223
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 23.

Receptkategóriák

Mutatósabb lesz a torta, ha kakaós piskótát töltünk meg a krémmel.

Hozzászólások

Hozzávalók

A piskótához (26 cm átmérőjű)

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek