Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyel-mákkal töltött kuglóf

Meggyel-mákkal töltött kuglóf
Meggyel-mákkal töltött kuglóf
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családom és kollégáim is egyaránt szeretik, ha meglepem őket vele.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Mindenkinek ajánlom, mert egy igazán finom meglepetés.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Kenyérsütő gépben az összes tésztához való anyagot összekeverjük, megkelesztjük. Persze jó ez kézzel is.
  3. A mákot a porcukorral és a tejjel összefőzzük, majd lehűtjük.
  4. A meggyről leszűrjük a levét, és megszórjuk fahéjas cukorral.
  5. A megkelt tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, megkenjük mákkal, majd szétterítjük rajta a meggyet, és feltekerjük.
  6. A tésztát egy kivajazott kuglófformába tekerjük, megkenjük a megmaradt tojásfehérjével, és az előmelegített sütőbe tesszük.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 620
elküldve: 4
receptkönyvben: 141
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: közepes
kategória: kuglóf
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mákos-meggyes kuglóf, meggyes-mákos kelt tészta

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lilkapsas
lilkapsas Tue, 2014-07-01 19:55

Kedves Évi néni!
Ezt a remek recepted is kipróbáltuk! Nagyon bejött! Nem túl édes, könnyű a tésztája és a meggy-mák töltelék együtt mennyei! Vendégeket vártunk vele, az ő kedves méltatásukat is ezúton továbbítom. Mindenkinek szezontól függetlenül ajánlom! Köszönjük a receptet! Üdv: Mariann

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2014-07-02 08:03

Kedves Mariann!
Mindig örömmel tölt el, ha valakinek szintén sikert jelent egy-egy receptem. Gratulálok, mert a Te érdemed is.
Üdv: Évi néni

Ollocska
Ollocska / Ollocska Wed, 2013-10-09 12:10

Ma kiprobalom, vegre vettem kuglof format. Remeljuk nem ragad bele, es ki se dagad belole. :) Irok, ha elkeszult :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2013-10-09 16:10

Biztosan nem ragad bele, ha jól kivajazod. Az csak jót tesz a tésztának is. Szurkolok.
Üdv: Évi néni

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Thu, 2013-05-23 13:43

Mákos kuglóf?...Nem rossz! Mentem, de azt hiszem, most így nyáron inkább a gyümik kerülnek előtérbe, de ki fogom próbálni!
Üdv: Scarlett

Ollocska
Ollocska / Ollocska Wed, 2012-10-31 19:33

kedves Évi néni! Hogy érted azt, hogy a formába"tekerjük"? Sose csináltam még kuglófot, és nem tudom elképzelni, hogy mitől lesz ilyen szép sima a felülete, ha a tésztát tekerni kell...?

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2012-11-01 18:22

Szia! Úgy értettem a tekerést, hogy ugye a tésztarudat, a formába behajtjuk úgy, hogy végül a két vége összeérjen (így lesz majd egy kör alak). Úgy lesz sima a felülete, hogy ez egy viszonylag lágy kelt tészta, és kivajazott formába teszed, ahol még kel, kitölti a formát, elsimul.. Ne tegyél bele több élesztőt, nehogy szétrepedjen! Só sütést. Üdv: Évi néni

Ollocska
Ollocska / Ollocska Fri, 2012-11-02 09:57

Kedves Évi néni!
Látom, már eszedbe jut a pogácsás próbálkozásom is... :D rendben, majd friss élesztőt veszek, és akkor annyi, amennyi.
Köszi, hogy elmagyaráztad! Nem igazán értettem... :-)
Apropó... nem tudom, hol élsz, én Pesten... szerinted hol kapható értelmes áron jó kuglóf forma?
A pogácsa szaggatómat a Lehelen vettem, leszaggattam vele párszáz pogácsát és feladta a harcot az oldalamon... letörött a "nyele" vagy minek nevezzem. Pont, mikor a Tiedet készítettem, a közepén egyszercsak "patt" és az egyik oldalon elengedett a hegesztés. Na mondom ez SZUPI. Végül megharcoltuk együtt a dolgot.... Igyekeztem egyébként minél kevesebb veszteséggel dolgozni, mert egy leveles tésztát nem gyúrhatok be újra.... hát... lett 2 szem, ami visszagyúrt maradék volt... Megettük azért. Ezen kívül még kb. 1/2 marék maradt... az sok?

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2012-11-02 16:38

Kedves Ollqcska!

Nekem is van törött pogácsaszaggatóm, de azért használom, csak nem a nyelét fogom, hanem a testet magát (mintha pohárral szaggatnál). Rengeteg kuglóf ill. más sütiformát vásároltam már össze, de ahogy emlékszem, elérhető áron a Lidlben és Aldiban találtam formákat. Olyan vagyok, hogyha meglátok valamit, ami nagyon tetszik, azt úgyis kigazdálkodom.
Szóval ezeken a helyeken elérhető az ár, borsos áron bárhol kapsz. Favorizálom még a szilikon sütőket, mert nem kell kenegetni, mégis kijön belőle. Mindegyiket ki kell tapasztalni. Ügyes vagy te, biztosan menni fog. Üdv: Évi néni

Ollocska
Ollocska / Ollocska Sat, 2012-11-03 11:04

Szaggattam én is pezsgőspohárral, az egy rémálom. :-D Állandóan csúszott rajta a kezem.

1177
tej 1 dl
joghurt 2 dl
vaj 7 dkg
tojássárgája 2 db
tojásfehérje 1 db
élesztő 2 dkg
cukor 5 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliaaroma 1 teáskanál
finomliszt 50 dkg
sikér 1 tk
mák 20 dkg
porcukor 10 dkg
tej 1 dl
meggybefőtt 350 g
cukor 2 ek
fahéj 0 ízlés szerint