Nosalty Logó

Esterházy-kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Esterházy-kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 792 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 6319 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 413 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    53.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    869.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.3 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 792 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    90.7 g

Zsír

  • Összesen
    425.2 g
  • Telített zsírsav
    206 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    1590 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6955.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    1944 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    428 mg
  • Foszfor
    2876 mg
  • Nátrium
    1522 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    562.1 g
  • Cukor
    405 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2211 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    935 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2170 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    490 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1235 micro
Összesen 6319 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 413 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A puha (szobahőmérsékletű, de nem folyós) vajat/ margarint a porcukorral és a tojásokkal kihabosítjuk.
  2. A száraz hozzávalókat összekeverjük, a tojásos részbe forgatjuk, közben a tejet is beleadagoljuk (nekem elég nagyok voltak a tojások, és túl hígnak találtam a tésztát, így a végén még darált diót tettem hozzá "sűrítésként").
  3. A masszát kivajazott, kilisztezett forma háromnegyedéig töltjük, 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Kiborítjuk, hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. A krém elkészítése: Az eredeti recept a vanília pudingos változat, de szerintem ezzel, a kevert krémmel sokkal finomabb az Esterházy. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. Közben a tejet felforraljuk a vaníliás cukorral. Mikor már forr a tej, vékony sugárban, gyors kevergetés mellett hozzácsurgatjuk a tojássárgákat, és egyet forralunk rajta (vigyázva, nehogy összekapja a tojásokat a forró tej).
  5. Ezután kihűtjük a krémet, majd mikor már csak langyos, hozzákeverjük a zselatinfixet, majd a pörkölt, darált diót.
  6. Míg hűl a krém, előkészítjük a vajas részt: a vajat kihabosítjuk egy kis vaníliás cukorral, vagy porcukorral. A már kihűlt tojásos krémet hozzákeverjük a vajas részhez, és habosra keverjük. A végén ízlés szerint tehetünk bele rumot, esetleg rumaromát.
  7. A kihűlt kuglófot karikákra vágjuk és a krémmel egyenletesen összerétegezzük (nekem 4 felé sikerült vágnom, tehát 3 rétegnyi krémem lett).
  8. A bevonathoz a kétféle csokoládét gőzfürdő fölött (vagy mikróban) külön-külön felolvasztjuk, majd a kuglóf tetejét márványosan bevonjuk vele: leöntjük a fehérrel, majd rácsorgatjuk az étcsokit, és fogpiszkálóval csíkokat húzunk bele. Mielőtt megdermedne, fél diódarabokkal díszítjük a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 53
  • Össznézettség: 51755
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 23.

Receptkategóriák

A "Nők lapja konyha" egyik számában találtam ezt a receptet, csak ott a vaníliapudingos változattal. Mivel a szívemnek egy nagyon kedves ember él-hal az Esterházy tortáért, gondoltam, meglepem egy ilyennel. Mit ne mondjak, nagyon jól gondoltam: határozottan díjazta az ötletemet az Úriember :)

Hozzászólások

scarlett69

Gratulálok! Gyönyör?! És végre az igazi Esterházy íz, amit nem ront el a puding! Sohasem értettem, ha a tésztába csak a fehérje kell-bár ez esetben nem így van-, h a tojások sárgáját, miért dobják ki, és helyette miért pudinggal csinálnak f?zött krémet? Azt gondolom, h ez nem csak nagyon dekoratív, hanem nagyon finom is lehet! Üdv: Scarlett

Törölt felhasználó

Kedves Scarlett! Köszönöm a dicsér? sorokat. :) Szerintem is az Esterházy így az igazi. Ráadásul nem is sokkal több id? elkészíteni ezt a krémet, mint a pudingot, az íze pedig klasszisokkal jobb így.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek