r
Nosalty Logó

Francia rumos kuglóf

Mandula
Francia rumos kuglóf
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

Az öntethez

A csokimázhoz

544
Kalória
9.7g
Fehérje
82.8g
Szénhidrát
20.1g
Zsír
67.9g
Víz
133g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
44.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

Az öntethez

A csokimázhoz

Összesen 544 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

Az öntethez

A csokimázhoz

Összesen 3257 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

Az öntethez

A csokimázhoz

Összesen 251 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    82.8 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 544 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.1 g

Zsír

  • Összesen
    120.9 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    798 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1985.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    805 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    496.9 g
  • Cukor
    268 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    407.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1053 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    493 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1038 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    787 micro
Összesen 3257 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 251 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet 1 ek cukorral meglangyosítjuk, az élesztőt megfuttatjuk benne. A lisztet tálba szitáljuk, hozzákeverünk másfél ek cukrot és egy csipet sót.
  2. Közepébe ütjük a tojásokat, belecsurgatjuk az élesztős tejet, és kemény munkával szép fényesre dagasztjuk a tésztát. Ha kell, adunk még hozzá lisztet. A végén beledolgozzuk az olvasztott vajat is.
  3. Kizsírozott, morzsával meghintett kuglófformába tesszük, és langyos helyen a duplájára kelesztjük (1-1,5 óra).
  4. Ha megkelt, hideg sütőbe tesszük, bemelegítjük 200 fokra, pár percig így sütjük, majd mérsékeljük a hőmérsékletét 170 fokra. Ha nagyon pirul a teteje, fedjük le alufóliával. Tűpróbáig sütjük (kb. 40 percig). Kivesszük, és egy tányérra borítjuk.
  5. A sütés közben elkészítjük az öntetet: A vizet 5 percig forraljuk a cukorral, a citromhéjjal és a citromlével, majd levesszük a tűzről, és belekeverünk 1 tk rumaromát és 5 ek baracklekvárt. A megsült kuglófot nyakon öntjük vele, hagyjuk, hogy szikkadjon.
  6. Közben az öntethez a kakaóport összemelegítjük a cukorral és annyi vízzel, hogy összeálljon, sűrűre főzzük, végül levesszük a tűzről, beleolvasztjuk a vajat, és körben rálocsoljuk a kuglófra. Megvárjuk, míg valamennyire megdermed, és langyosan már szépen lehet szeletelni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C

Két legyet egy csapásra: ezzel a recepttel avattam fel az új kuglófformámat és az új F. Nagy Angéla szakácskönyvemet is. Nem mellesleg lett desszertünk, uzsonnánk, reggelink is.:) Az eredeti verziót egy picit megpiszkáltam, de csak éppen hogy. Nagyon finom, érdemes vele kísérletezni, mert bonyolultabbnak tűnik, mint amilyen valójában.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...