Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés kuglóf

Gesztenyés kuglóf
Gesztenyés kuglóf
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Apum imádja a gesztenyét, őt leptem meg ezzel a kuglóffal.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Langyos tejben elkeverjük az élesztőt egy pici cukorral, majd meleg helyen felfuttatjuk.
  2. A lisztet összemorzsoljuk a vajjal, hozzászórjuk a porcukrot, beletesszük a tojássárgákat, a sót, a vaníliás cukrot, a narancshéjat és a felfutott élesztőt.
  3. Összekeverjük, és bedagasztjuk. Meleg helyre tesszük megkelni.
  4. Négy részre osztjuk a tésztát és a gesztenyemasszát is. A tésztát gömb alakúra formázzuk, szétlapítjuk, a közepébe tesszük a gesztenyét, és újra gömb alakúra formázzuk.
  5. A formában újra megkelesztjük, majd sütőben megsütjük.
  6. Felolvasztott csokit csorgatunk a tetejére.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 873
elküldve: 2
receptkönyvben: 145
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

esztersilver

Mióta szakács: 2011.02.27.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: közepes
kategória: kuglóf
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyés-csokis kuglóf, gesztenyés kelt tészta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

svarcne
svarcne Sun, 2013-10-20 15:07

Sziasztok!
Megsütöttem a kuglófot,sajnos.Érdekes módon nekem sem kelt meg ,de még a sütőben sem?!
Nem vált be a recept .Nem ajánlom másnak sem.
Sajnálom:(

eletke
Eletke / eletke Fri, 2013-09-20 18:03

SZia Eszti,
Megcsinaltam,de sajnos nem kelt meg a vegen a formaban,hogy az osszeerjen es koszorut alkosson.4 nagy bucim lett es a kozepeben vastagon a gesztenye..
Az ize finom, csak igy kisse csomor volt a gesztenye.De valoszinu,hogyha rudakat formaltam volna,hogy osszeerjenek, mas lett volna az eredmeny. Akarhogy is, megettuk.;-)

670
finomliszt 25 dkg
vaj 5 dkg
porcukor 5 dkg
tojássárgája 2 db
élesztő 2 dkg
tej 0.5 dl
1 csipet
vaníliás cukor 1 csomag
narancshéj 0.5 narancsból nyert
gesztenyemassza 25 dkg
csokoládé 10 dkg