Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás-kolbászos pogácsa

Medvehagymás-kolbászos pogácsa
Medvehagymás-kolbászos pogácsa
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk ez nagyon felkapott pogácsa.

hozzávalók / 4 adag

tésztához

kenéshez

tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejbe teszünk egy csipet cukrot, és felfuttatjuk vele az elmorzsolt élesztőt.
  2. Egy tálba tesszük a lisztet, bele a felfuttatott élesztőt, zsírt, vajat, tejfölt, sót, jól kidolgozzuk, és letakarva fél órát pihentetjük.
  3. Lisztezett deszkára borítjuk a tésztát, ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, egyenletesen elosztjuk rajta a felkockázott kolbászt, az apróra vágott medvehagymát. Feltekerjük, kettéhajtjuk, lisztezett tálba téve, letakarva hűtőbe tesszük 2 órára.
  4. Végül nyújtsuk ki 1.5 cm vastagságúra, csillag kiszúróval kiszaggatjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, lekenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 643
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1094 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

kolbászos pogácsa, medvehagymás pogácsa, kolbászos pogácsa medvehagymával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1461
tej 1 dl
cukor 1 csipet
friss élesztő 4 dkg
finomliszt 60 dkg
sertészsír 10 dkg
vaj 15 dkg
tejföl 2 dl
1 kávéskanál
kolbász 15 dkg
medvehagyma 1 csokor
tojás 1 db
sajt 10 dkg