Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbászkrémes hajtovány

Kolbászkrémes hajtovány
Kolbászkrémes hajtovány
70 perc / előkészület: 50 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A vajdaságban elterjedt, töltött pogácsa fajta. A töltelékek variálhatóak, én ezenkívül készítettem már sajtkrémes-bazsalikomos és pesto-s változatban is... egy bizonyos, mindenféle töltelékkel, langyosan, szinte abbahagyhatatlan! :)

hozzávalók / 8 adag

Krémhez

Tésztához

Szóráshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kolbászkrémet elkészítjük. Ehhez kolbászt meghámozzuk és a többi hozzávalóval együtt kockára aprítjuk. Ezután berakunk mindent az aprítóba, és krémesre aprítjuk.
  2. A következő lépés a tészta elkészítése. A liszteket rakjuk egy tálba és keverjük össze a sóval, és ha használunk ilyet, a sikérrel. Ezután mehetnek hozzá a szoba-hőmérsékletű nedves hozzávalók és a langyos, cukros tejben kissé felfuttatott élesztő. Keverjük össze, csináljunk belőle cipót és lisztezett felületen dagasszuk kb. 10 percig. Ezután rakjuk enyhén kiolajozott tálba és egy óra alatt kelesszük a duplájára.
  3. Szedjük ketté a tésztánkat. Nyújtsuk külön-külön 1-2 cm vastagra és töltsük meg a kolbászkrémmel. Majd tekerjük fel őket hengerekbe.
  4. Amint elkészültek a hengerek pihentessük újabb 20 percet (vagy egy éjszakát a hideg hűtőben), sütés előtt vágjunk trapézokat, kenjük le az enyhén felvert egész tojással, szórjuk meg a kétféle szezámmaggal.
  5. 190 fokra előmelegített sütőben 20 percig süssük!
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 661
elküldve: 0
receptkönyvben: 40
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

medea

Mióta szakács: 2014.04.03.
134 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
kategória: pogácsa
kalória: átlagos
konyha: szerb
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kolbászkrémes pogácsa, pogácsa kolbászkrémmel töltve, kolbászos-sós süti kelt tésztából, szezámmagos-kolbászos pogi

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

445
parasztkolbász 20 dkg
főtt tojás 2 db
lila hagyma 0.5 közepes db
fűszerpaprika 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 2 ek
tojás 1 db
szezámmag 1 ek
finomliszt 40 dkg
2 teáskanál
tojás 1 db
porcukor 1 teáskanál
instant élesztő 1 tasak
tej 3 dl
tejföl 1 ek
napraforgó olaj 0.5 dl
tojás 1 db
szezámmag 1 ek