Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbászos pogácsa Katharosz konyhájából

Kolbászos pogácsa Katharosz konyhájából
Kolbászos pogácsa Katharosz konyhájából
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismét egy finomság a pogácsa kedvelőknek, nálunk bevált.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 dl cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd 5 dkg margarint elmorzsolunk a liszttel, és beleforgatjuk a sót.
  2. Ezután a liszthez adjuk az élesztős tejet, a tojássárgáját, a maradék tejet fokozatosan adjuk hozzá, bedagasztjuk. Én dagasztógéppel végeztem ezt a műveletet. Végül letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük.
  3. Közben ledaráljuk a kolbászt, és elkeverjük a maradék 5 dkg margarinnal.
  4. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a kolbászkrémmel, ízlés szerint megszórjuk borssal.
  5. Ezután hajtogatjuk, a tészta 1/3-át ráhajtjuk a tésztára, erre a maradék tésztát hajtjuk, az így kapott tésztát szintén összehajtjuk. Végül letakarva kb. 20 percig pihenni hagyjuk, ezt a műveletet 3x ismételjük.
  6. A harmadik hajtogatás után kb. 2 ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztát, tetejét éles késsel berácsozzuk, és kb. 5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, kicsit sodrunk rajta, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Felvert tojással lekenjük.
  7. Sütés 180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 20 perc.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 573
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
455 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

kolbászos pogi, pogácsa, kolbászos hajtogatott pogi

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

forek
forek Mon, 2018-03-19 12:41

Kedves Kati!
Megsülne ugyanígy alul-fölül sütés funkcióval is? Az én sütőm ezt tudja és az ajándékba kapott házi kolbász ilyen szeretne lenni.
Köszönöm a receptjeidet! A füstölt sajtos pogid és az almás pitéd óriási kedvenc és sok más ötletet is merítettem már tőled :-)

884
finomliszt 50 dkg
margarin 10 dkg
tojássárgája 1 db
tej 2.5 dl
élesztő 2.5 dkg
cukor 1 teáskanál
2 teáskanál
kolbász 15 dkg
bors 0 ízlés szerint
tojás 1 db