r
Nosalty Logó

Kolbászos pogácsa Katharosz konyhájából

Katharosz
Kolbászos pogácsa Katharosz konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

884
Kalória
25.9g
Fehérje
100.7g
Szénhidrát
40.2g
Zsír
35.2g
Víz
99.3g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
4.2g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 884 kcal
  • 13% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 3533 kcal
  • 13% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 317 kcal
  • 13% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2249.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    1856 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    100.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 884 kcal
  • 13% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    103.7 g

Zsír

  • Összesen
    161 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8997.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    803 mg
  • Nátrium
    7424 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    402.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    140.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    973 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    379 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    920 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    628 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 3533 kcal
  • 13% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    805.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    665 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    12.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 317 kcal

Elkészítés

  1. 1 dl cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd 5 dkg margarint elmorzsolunk a liszttel, és beleforgatjuk a sót.
  2. Ezután a liszthez adjuk az élesztős tejet, a tojássárgáját, a maradék tejet fokozatosan adjuk hozzá, bedagasztjuk. Én dagasztógéppel végeztem ezt a műveletet. Végül letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük.
  3. Közben ledaráljuk a kolbászt, és elkeverjük a maradék 5 dkg margarinnal.
  4. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a kolbászkrémmel, ízlés szerint megszórjuk borssal.
  5. Ezután hajtogatjuk, a tészta 1/3-át ráhajtjuk a tésztára, erre a maradék tésztát hajtjuk, az így kapott tésztát szintén összehajtjuk. Végül letakarva kb. 20 percig pihenni hagyjuk, ezt a műveletet 3x ismételjük.
  6. A harmadik hajtogatás után kb. 2 ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztát, tetejét éles késsel berácsozzuk, és kb. 5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, kicsit sodrunk rajta, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Felvert tojással lekenjük.
  7. Sütés 180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 20 perc.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ismét egy finomság a pogácsa kedvelőknek, nálunk bevált.

További receptek

Sütőtökös pogácsa

Imádjuk a burgonyás pogit, de tisztában vagyunk vele, hogy nem a legkönnyebb finomság! A burgonya helyett ezért most sütőtökkel próbálkoztam, a pogik elkészülte után nem a tészta ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...