r
Nosalty Logó

Kolbászos pogácsa Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Kolbászos pogácsa Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 884 kcal
  • 13% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 3533 kcal
  • 13% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 317 kcal
  • 13% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2249.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    1856 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 884 kcal
  • 13% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    103.7 g

Zsír

  • Összesen
    161 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8997.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    803 mg
  • Nátrium
    7424 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    402.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    973 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    379 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    920 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    628 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 3533 kcal
  • 13% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    805.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    665 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 317 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1 dl cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd 5 dkg margarint elmorzsolunk a liszttel, és beleforgatjuk a sót.
  2. Ezután a liszthez adjuk az élesztős tejet, a tojássárgáját, a maradék tejet fokozatosan adjuk hozzá, bedagasztjuk. Én dagasztógéppel végeztem ezt a műveletet. Végül letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük.
  3. Közben ledaráljuk a kolbászt, és elkeverjük a maradék 5 dkg margarinnal.
  4. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a kolbászkrémmel, ízlés szerint megszórjuk borssal.
  5. Ezután hajtogatjuk, a tészta 1/3-át ráhajtjuk a tésztára, erre a maradék tésztát hajtjuk, az így kapott tésztát szintén összehajtjuk. Végül letakarva kb. 20 percig pihenni hagyjuk, ezt a műveletet 3x ismételjük.
  6. A harmadik hajtogatás után kb. 2 ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztát, tetejét éles késsel berácsozzuk, és kb. 5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, kicsit sodrunk rajta, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Felvert tojással lekenjük.
  7. Sütés 180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 20 perc.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 4269
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kolbászos pogácsa Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Ismét egy finomság a pogácsa kedvelőknek, nálunk bevált.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...