r
Nosalty Logó

Kolbászos pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Kolbászos pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 725 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 8721 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 296 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1602.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    1317 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 725 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    326.6 g

Zsír

  • Összesen
    441.7 g
  • Telített zsírsav
    193 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19226.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    389 mg
  • Kálcium
    1178 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1559 mg
  • Nátrium
    15803 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    815.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    916 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    724 micro
  • Kolin:
    565 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    910 micro
Összesen 8721 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    656.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    540 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 296 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A foszlós kalácsnál részletesen leírtam a kalács-tészta készítés fortélyait.
  2. Itt - a mennyiségekreügyelve - ugyanúgy dolgozunk egészen a dagasztásig. A tésztához 1 tojás kell, a másik kettő a kenéshez kell majd.
  3. 4 cipót formálunk, liszttel megszórva, letakarvakelesztjük a cipókat.
  4. Amíg a cipók kelnek, langyos vízzel öblítjük a kolbászt, lehúzzuk a héját, felkarikázzuk.
  5. Amikor másfélszeresére keltek a cipók, vesszük az elsőt, hurkát formálunk belőle.
  6. A hurkából szeleteket vágunk.
  7. Egy-egy szelet tésztát lazán kinyújtva a közepébe helyezünk egy karika kolbászt és hézagmentesen becsomagoljuk.
  8. Peremes tepsiben, nem túl közel, egymás mellé helyezzük a kerek kis csomagokat.
  9. Kelni hagyjuk (25 fok- el ne felejtsük!), közben folytatjuk tovább a többi cipóval.
  10. Felvert tojással megkenjük, 15 percig mégpihentetjük.
  11. Forró sütőbe tesszük, majd5 perc után takarékra véve pirosra sütjük.
  12. A sütőből kivéve, tálalókanállal azonnalmásik edénybe (hideg helyre: fazékba vagy másik tepsibe) kotorjuk a pogácsákat. (Ehhez az adaghoz 4 tepsi kell, parti adag, gyorsan fogy!)
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 591
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 120451
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 09.

Ajánló

Vedndégek fogadásakor a belépő italhoz, frissen sütve: biztos siker! Borozáshoz, sörözéshez, sőt! Még a gyerekek is szeretik!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kolbászos pogácsa
Harmathy Ildikó 313 recept

A kolbászos pogácsámat - amely a piacom állandó ajánlata - a francia konyha ihlette, amely egy szál kolbászt helyez a kalács közepébe. Az édes-sós mindig nagyon izgalmas, a kínai konyha is bátran kombinál ilyen meglepő variációkat. Gondoltam: a magyar kolbász megérdemli az extra figyelmet!

Hozzászólások (24)

Törölt felhasználó

Szia, ha jól értem, akkor a kalács édes tésztájába kerülnek bele a kolbász karikák? Ha igen, akkor ez kicsit érdekesen hangzik, de mindenképp kipróbálom majd.

Harmathy Ildikó

Szia Begyo, igen, édes kalácsba a csíp?s kolbászkák, jól érted! Isteni!

nauszika63

Szia! Marika vagyok, azt szeretném megkérdezni, hogy a kolbászt milyen vastag szeletre szeljük?El?re is köszönöm a válaszod. Marika

Harmathy Ildikó

Szia Marika! A szelet vastagsága a kolbász min?ségének függvénye. Kedvenc kolbászomból (a félszáraz, csíp?s Pikkerb?l) olyan 3 mm vastag szeleteket vágtam. A cég tönkrement, ez a kolbász nincs többé! (jó lenne tudni, miért mindig a legjobbak mennek tönkre!?!) Most vagy Gyulai lángolt csíp?set használok, az szárazabb, abból 2 mm vastag szeleteket vágok (kicsit vékonyabb), vagy a piacomon kapható mangalica félszáraz csíp?set, az megint elbírja a 3 mm vastag szeletet. Régebben sütöttem a Pápai félszáraz csíp?sb?l is, jó az íze, csak egyáltalán nem lehet szeletelni: málik szana-széjjel. Talán ha lefagyasztanám, segítene.... Összegezve: 2 - 3 mm a kolbász min?ségét?l függ?en. Ha belefutnál valami tuttiba a Pikker helyett, szólj! Szempontok: nem túl száraz, könnyen lehúzható a bél róla, enyhén csíp?s, finoman aprított összetev?kkel = jól szeletelhet?. Üdv: Ildikó

loncsi

Kedves Ildikó, hmmmmm, már a számban érzem az ízét, röppen a receptkönyvembe, vendégvárónak isteni lesz! Szeretettel loncsi http://www.nosalty.hu/loncsi_szakacs_10471

loncsi

Kedves Ildikó! Ma megsütöttem ezt a receptet. Valami isteni lett. Egyszer?en fantasztikusan finom a kelt tésztád, tökéletes a receptje, csak annyit variáltam rajta, hogy folyékony édesít?s szerrel készítettem. Szeretném megkérdezni, hogy más töltelékkel nevezhetem e ezzel a tésztával a receptet itt, természetesen rád hivatkozva, hogy a tészta receptje a Tied? Nagyon várom a válaszodat!!!! Szeretettel loncsi

loncsi

Utóirat: kár, hogy ide nem lehet képet felrakni a elkészített "termékekr?l":(

Harmathy Ildikó

Szia Loncsi! Kösz a dícséretet és nyugodtan használd és népszer?sítsd a tészámat! Sokat kísérleteztem, mire összejött a - szerintem - igazi kalácstészta receptje. Üdv: Ildikó

loncsi

Kedves Ildikó! Köszönöm szépen, igazán kedves vagy:) Szeretettel loncsi

Törölt felhasználó

Ekkora nyálgépeket. Én is ki próbáltam,de nem jött be a családnak,pedig 40 éve házasok vagyunk,nagyon jól f?zök és sütök is. Nem fognak ki rajtam a receptek,de ez borzalmas íz?.

P.

Akkor Neked nem ízlett. Ennyi. De esetleg ezt úgy is leírhatnád, hogy ne dobjunk töled hátast. A fözési tudományodat senki nem kérdöjelezi meg, nem kell nekünk bizonygatni, de a modorodat ezek után mindenképp. Üdv: Eszter

loncsi

kiss szinti! Felháborító a beírásod!!!!!! Vasárnap sütöttem meg, és valóban ISTENI!!!!!! Az unokatestvéreméknek is vittem kóstolót, imádta mindenki!!!! KÖVETELIK A RECEPTET!!!! A maradék tésztából fonott kalácsot sütöttem, olyan finom lett, hogy Húsvétra is ezen recept alapján sütök kalácsot. EZ EGY TÖKÉLETES KALÁCSTÉSZTA!!!! Mindannyiunk nevében kikérem a NYÁLGÉPET!!!! Te tele vagy rosszindulattal, csak sajnálni tudlak, és ha szeretnél köztünk boldog lenni, meg kellene változnod. SÜSD MEG TÉNYLEG EZT A POGÁCSÁT, ÉS PRÓBÁLD A SZÉP OLDALÁRÓL MEGKÖZELÍTENI A DOLGOKAT! Szeretettel loncsi

Törölt felhasználó

Egyetértek Loncsival.Bogi

semperke

Szia Ildikó! Ez isteni! Köszi a receptet! Egy apró baj van csak vele: nagyon gyorsan elfogy.. :) :) :) :)

Harmathy Ildikó

Kívánom, hogy ennél nagyobb bajunk többé ne legyen, Semperke!

Dacota

Kedves Ildikó! Szeretném megkérdezni, hogy fogyasztás el?tti délután is elkészíthet?? Jó, nyilván, de nagy a különbség? Mert ha frissen az igazi, és másnaposan már csak olyan hm, egész jó, akkor felkelek hajnalban...:) El?re is köszönöm a segítséget Szép napot: Nóra

Harmathy Ildikó

Inkább kelj fel hajnalban, Nóra, frissen az igazi! Üdv: Ildikó

Dacota

Kedves Ildikó! köszönöm a választ, tanácsot megfogadtam, keltem a kakasok el?tt, nyolcra kisült, kilenckor tálaltam, tízre egy szem se maradt (igaz, voltunk rá 15-en :D) Köszönöm a receptet, biztos máskor is felkelek:) Szép napot Üdvözlettel: Nóra

Harmathy Ildikó

Majdnem együtt sütöttünk, Nóra! Én 9-re lettem készen ma a sütéssel, 9:13-kor jöttek érte, ezúttal megrendelésre a 10 órás reggelihez. A piacon szerettek bele a kolbászos pogácsába, de a piacra már sajnos nem tudok sütni, nincs id?m rá. Csak így hétköznap néha. Kicsit késtem Hozzád képest, a kakasok el?tt keltem azonban én is. Hát ez egy ilyen m?faj! Szerintem megéri mégis, az eredmény kárpótol! Örülök, hogy Neked is sikert hozott! Ölellek: Ildikó

Törölt felhasználó

Köszönöm ez isteni fincsi. Ha szabad hozzátennem hogy a tetejét szezámmaggal szórtam:) Ha esetleg még igy nem ismerte valaki. De olyan kreatív csipet-csapattal találkozom itt,hogy bizonyára ismert ez a variáció is. Mégegyszer köszönöm:):)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 nagyon szaftos, krémes és könnyed húsétel 1 óra alatt

A lusta, de gyakorlott szakácsoknak ma már rengeteg praktika lapul a zsebükben arra vonatkozóan, hogyan lehet finom, laktató és mutatós ebédet készíteni egy óra alatt. Mi most olyan főételeket hoztunk nektek, amelyekkel nem kell sokat bajlódni, a végén azonban garantáltan mindenki megnyalja a tíz ujját.