r
Nosalty Logó

Kolbászos pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Kolbászos pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 725 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 8721 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 296 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1602.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    1317 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 725 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    326.6 g

Zsír

  • Összesen
    441.7 g
  • Telített zsírsav
    193 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19226.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    389 mg
  • Kálcium
    1178 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1559 mg
  • Nátrium
    15803 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    815.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    916 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    724 micro
  • Kolin:
    565 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    910 micro
Összesen 8721 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    656.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    540 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 296 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A foszlós kalácsnál részletesen leírtam a kalács-tészta készítés fortélyait.
  2. Itt - a mennyiségekreügyelve - ugyanúgy dolgozunk egészen a dagasztásig. A tésztához 1 tojás kell, a másik kettő a kenéshez kell majd.
  3. 4 cipót formálunk, liszttel megszórva, letakarvakelesztjük a cipókat.
  4. Amíg a cipók kelnek, langyos vízzel öblítjük a kolbászt, lehúzzuk a héját, felkarikázzuk.
  5. Amikor másfélszeresére keltek a cipók, vesszük az elsőt, hurkát formálunk belőle.
  6. A hurkából szeleteket vágunk.
  7. Egy-egy szelet tésztát lazán kinyújtva a közepébe helyezünk egy karika kolbászt és hézagmentesen becsomagoljuk.
  8. Peremes tepsiben, nem túl közel, egymás mellé helyezzük a kerek kis csomagokat.
  9. Kelni hagyjuk (25 fok- el ne felejtsük!), közben folytatjuk tovább a többi cipóval.
  10. Felvert tojással megkenjük, 15 percig mégpihentetjük.
  11. Forró sütőbe tesszük, majd5 perc után takarékra véve pirosra sütjük.
  12. A sütőből kivéve, tálalókanállal azonnalmásik edénybe (hideg helyre: fazékba vagy másik tepsibe) kotorjuk a pogácsákat. (Ehhez az adaghoz 4 tepsi kell, parti adag, gyorsan fogy!)
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 594
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 121505
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 09.

Ajánló

Vedndégek fogadásakor a belépő italhoz, frissen sütve: biztos siker! Borozáshoz, sörözéshez, sőt! Még a gyerekek is szeretik!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kolbászos pogácsa
Harmathy Ildikó 313 recept

A kolbászos pogácsámat - amely a piacom állandó ajánlata - a francia konyha ihlette, amely egy szál kolbászt helyez a kalács közepébe. Az édes-sós mindig nagyon izgalmas, a kínai konyha is bátran kombinál ilyen meglepő variációkat. Gondoltam: a magyar kolbász megérdemli az extra figyelmet!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek