Nosalty Logó

Medvehagymás dübbencs

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
ibissz
Medvehagymás dübbencs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 432 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2591 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 207 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1053.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    784 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 432 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6318.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    933 mg
  • Nátrium
    4703 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    516.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    523.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 2591 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 207 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos vízben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A tésztához valókat összegyúrjuk, és jól megkelesztjük, amit én a kenyérsütő géppel szoktam elvégeztetni, ez másfél óra.
  3. A megkelt tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk úgy, hogy egy kb. 60x40 cm-es téglalapot kapjunk.
  4. A téglalapot a rövidebb oldalával párhuzamosan kettévágjuk, mindkét darabot megkenjük az olvasztott kacsazsírral, és rászórjuk a medvehagymát.
  5. A két tésztadarabot a 40 cm-es oldaluktól indulva feltekerjük, majd mindkét "kígyót" "csigává" kunkorítjuk.
  6. A két feltekert tésztacsigát egy kisebb méretű (az enyém 20x33 cm-es), kizsírozott tepsibe helyezzük, és szétnyomkodjuk úgy, hogy a tepsi csaknem tele legyen. 6x3, azaz 18 darabra vágjuk, ahol lehet a csigavonal mentén. Letakarjuk konyharuhával, és még kb. 15 percig kelesztjük.
  7. A tészta tetejét vízzel megkenjük, és kb. 190 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. A sütés felénél még egyszer vízzel lekenjük.
  8. A megsült tésztát kiborítjuk a tepsiből, majd a talpára állítjuk, és konyharuha alatt kicsit hűlni hagyjuk. A vágások mentén szépen elválaszthatók egymástól a darabok.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 20x33
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 5180
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

ibissz 8 recept

Mióta megjelent a medvehagyma, minden hétvégén sütöttem vele ilyen-olyan pogácsát, most valami mást akartam. Anyukám kapros dübbencs receptjét alakítottam át.:)

Hozzászólások

Fahéj

Nagyon guszta! :) A csigák szétvágását viszont nem igazán látom át. A tésztatekercseket hogy rakjuk a süt?be? Keresztbe vagy hosszába? Vágási felületükkel találkoznak a tészták, vagy egymás mellé teszed ?ket? És a tepsiben ellapogatott tésztát tehát úgy vágjuk 6x3 darabra, hogy nem számít, ha szétvágjuk közben a csigákat? A vágási felületet nem kell bezsírozni, ami a szétválást segítené majd? És eredetileg mivel szokták tölteni ezt a dübbencset? Nagyon tetszik a recept különben. Bocs, hogy ennyit értetlenkedtem. :) Üdv: Fahéj

witch

Bocs, hogy belebeszelek, de ez hasonloan keszul mint a potica kenyer. Eloszor fel kell tekerni mint a bejglit, utana az egyik vegetol indulva csigavonalban kell feltekerni es a tepsibe helyezes utan meg szeletelni. udv:witch

Fahéj

Szia Witch! A potica kenyeret is felvágod sütés el?tt? A csigavonalat jó, hogy írtad, mert az addig valahogy nem tudatosult bennem. Azért nem értettem. Hiába, péntek van, örülök, ha ilyenkor a nevem eszembe jut... :) Szép hétvégét! fahéj

witch

Szia! Nem, azt nem kell felvagni, de azert volt konnyebb kitalalnom amiert hasonloan keszul. Hu, en inkabb a hetfovel vagyok igy, itt arra a napra gyulik ossze minden. Szep hetveget Neked is! udv:witch

ibissz

Örülök, hogy tetszik :) Elolvastam még egyszer, hogy hogyan írtam le a receptet, de pontosabban nem tudom megfogalmazni. A kérdéseidet viszont én nemigen értem (keresztbe vagy hosszába?), úgyhogy azt látom megoldásnak, hogy ha legközelebb sütök (vasárnap), akkor lefényképezem a m?veleteket és felrakom a képeket a facebookra. Nem számít, ha szétvágjuk a csigákat és nem kell bezsírozni, hisz ki sem vesszük a darabokat a vágás után, majd csak a sütés után, amikor könnyen szétválnak zsírozás nélkül is. "Eredetileg" nálunk kaporral készítik, de hallottam már káposztásról is. Remélem egy kicsit tisztult a kép :), aztán hamarosan lesznek a fényképek is... Üdv: ibissz

Fahéj

Kedves Ibissz! Mostmár értem! Az valahogy elkerülte a figyelmemet, hogy a kígyót csigává tekerjük. Azt hittem, hogy kígyóként kell a tepsibe tenni, azért kérdeztem a keresztbe-hosszábant. :)) De már minden tiszta. Hamarosan megsütöm. Köszi a receptet! Szép hétvégét! Fahéj

ibissz

:)

Torma

FIIIINOM, gratula, T:)

Torma

Ja, es imadom a nevet; honnan ered?

ibissz

Köszönöm :) Úgy tudom, hogy Debrecen környékén nevezik így ezt a kelt tésztát, ami ugyanúgy mint pl. a kenyérlángos, valamikor a kenyér mellett, a kenyértésztából készült.

Éva-Anyóca

Nagyon csodás, mentettem! :D

ibissz

Örülök hogy tetszett. :) No de majd az lesz az élmény, ha megsütöd!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek