r
Nosalty Logó

Medvehagymás-csiperkegomba tejszínszósszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Medvehagymás-csiperkegomba tejszínszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A gombához

A körethez

Összesen 907 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A gombához

A körethez

Összesen 5433 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A gombához

A körethez

Összesen 233 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    51 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1856.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    481 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    586 mg
  • Nátrium
    608 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    444 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 907 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    200.7 g

Zsír

  • Összesen
    305.9 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    785 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11139.2 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    498 mg
  • Kálcium
    2888 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    524 mg
  • Foszfor
    3515 mg
  • Nátrium
    3651 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    480.8 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1274.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2057 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    197 micro
  • K vitamin:
    774 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1485 micro
  • Kolin:
    407 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1837 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2664 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2631 micro
Összesen 5433 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    475.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

A gombához

A körethez

Elkészítés

A gombához

  1. A medvehagymaleveleket egyenként mossuk meg, és szárítsuk le. A vöröshagymát lereszeljük, a fokhagymát finomra vágjuk.
  2. Lábasba tesszük az olívaolajat, a kétféle hagymát, kevés sót, és fedő alatt 6-8 percig pároljuk.
  3. Majd beletesszük a felcsíkozott, vagy felkockázott bacont, ezzel is pároljuk. Beletesszük a tisztított, friss, negyedekre szeletelt gombát, ez még levet is ereszt, nem kell víz alá (8 -10 perc főzés).
  4. A medvehagymát apróra, a petrezselyemzöldet finomra vágjuk, és beletesszük a lábasba. Ételízesítővel és őrölt borssal ízesítjük.
  5. Pároljuk fedő alatt tovább kb. 8-10 percig, megkóstoljuk, ha minden elkészült, és ha kell, szükség szerint még ízesítjük.
  6. Felöntjük a tejszínnel, a lángot kissé magasabbra vesszük, és keverés mellett sűrűre főzzük, majd a legvégén belekeverjük a reszelt sajtot, az 1 ek teavajat, és ekkor kapcsoljuk ki a gázt alatta. Kicsit keverünk rajta, és készen van, tálalhatjuk (íze és az állaga sokkal finomabb lesz a vajtól).
  7. A vizet feltesszük forrni a tésztának. Olajat és sót teszünk bele a forrás után, kifőzzük a tésztákat külön-külön (leírás szerinti idő alatt).
  8. Tálaljuk a kétféle tésztát a medvehagymás, gombás, tejszínes szósszal.
  9. Díszítjük petrezselyemzölddel és reszelt sajttal (bármilyen lehet).
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6733
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 16.

Ajánló

Nagyon finom bor. Tudom már, hogy a bacon-szeretet és használat, miért volt érdekes. Amelyik bacont én veszem, az mindig az a leheletvékonyra szeletelt, vakuumos csomagolású, amelyen elég vékony a zsíros rész, és bátran lehet használni bármilyen elképzeléshez vagy a már fenn lévő receptekhez. Lehet felkockázva is kapni, azt kevésbé szeretem, és egyben azon rengeteg a zsír is. Én a szeletelt, vakuumosat szeretem venni. Ezzel szeretek sütni és főzni.:-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Medvehagymás-csiperkegomba tejszínszósszal
Éva-Anyóca 350 recept

Az utolsó előtti adag medvehagymát a friss csiperkegombával és a finom cheddar sajttal párosítottam, és nagyon jó és finom ízvilág jött össze. A vaj a szószt még finomabbá tette! Kétszeri étkezésre elfogyott :-).

Hozzávalók

A gombához

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...