r
Nosalty Logó

Medvehagymás-csiperkegomba tejszínszósszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Medvehagymás-csiperkegomba tejszínszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A gombához

A körethez

Összesen 907 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A gombához

A körethez

Összesen 5433 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A gombához

A körethez

Összesen 233 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    51 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1856.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    481 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    586 mg
  • Nátrium
    608 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    444 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 907 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    200.7 g

Zsír

  • Összesen
    305.9 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    785 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11139.2 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    498 mg
  • Kálcium
    2888 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    524 mg
  • Foszfor
    3515 mg
  • Nátrium
    3651 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    480.8 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1274.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2057 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    197 micro
  • K vitamin:
    774 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1485 micro
  • Kolin:
    407 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1837 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2664 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2631 micro
Összesen 5433 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    475.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 233 Kcal

Hozzávalók

A gombához

A körethez

Elkészítés

A gombához

  1. A medvehagymaleveleket egyenként mossuk meg, és szárítsuk le. A vöröshagymát lereszeljük, a fokhagymát finomra vágjuk.
  2. Lábasba tesszük az olívaolajat, a kétféle hagymát, kevés sót, és fedő alatt 6-8 percig pároljuk.
  3. Majd beletesszük a felcsíkozott, vagy felkockázott bacont, ezzel is pároljuk. Beletesszük a tisztított, friss, negyedekre szeletelt gombát, ez még levet is ereszt, nem kell víz alá (8 -10 perc főzés).
  4. A medvehagymát apróra, a petrezselyemzöldet finomra vágjuk, és beletesszük a lábasba. Ételízesítővel és őrölt borssal ízesítjük.
  5. Pároljuk fedő alatt tovább kb. 8-10 percig, megkóstoljuk, ha minden elkészült, és ha kell, szükség szerint még ízesítjük.
  6. Felöntjük a tejszínnel, a lángot kissé magasabbra vesszük, és keverés mellett sűrűre főzzük, majd a legvégén belekeverjük a reszelt sajtot, az 1 ek teavajat, és ekkor kapcsoljuk ki a gázt alatta. Kicsit keverünk rajta, és készen van, tálalhatjuk (íze és az állaga sokkal finomabb lesz a vajtól).
  7. A vizet feltesszük forrni a tésztának. Olajat és sót teszünk bele a forrás után, kifőzzük a tésztákat külön-külön (leírás szerinti idő alatt).
  8. Tálaljuk a kétféle tésztát a medvehagymás, gombás, tejszínes szósszal.
  9. Díszítjük petrezselyemzölddel és reszelt sajttal (bármilyen lehet).
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6513
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 16.

Ajánló

Nagyon finom bor. Tudom már, hogy a bacon-szeretet és használat, miért volt érdekes. Amelyik bacont én veszem, az mindig az a leheletvékonyra szeletelt, vakuumos csomagolású, amelyen elég vékony a zsíros rész, és bátran lehet használni bármilyen elképzeléshez vagy a már fenn lévő receptekhez. Lehet felkockázva is kapni, azt kevésbé szeretem, és egyben azon rengeteg a zsír is. Én a szeletelt, vakuumosat szeretem venni. Ezzel szeretek sütni és főzni.:-)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Medvehagymás-csiperkegomba tejszínszósszal
Éva-Anyóca 350 recept

Az utolsó előtti adag medvehagymát a friss csiperkegombával és a finom cheddar sajttal párosítottam, és nagyon jó és finom ízvilág jött össze. A vaj a szószt még finomabbá tette! Kétszeri étkezésre elfogyott :-).

Hozzávalók

A gombához

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek