Medvehagymás-csiperkegomba tejszínszósszal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 14% Zsír
A gombához
-
83g csiperkegomba18 kcal
-
33g bacon131 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
57g vöröshagyma21 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
22g medvehagyma31 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
33g cheddar sajt134 kcal
-
42g habtejszín122 kcal
-
2g teavaj17 kcal
A körethez
-
42g kagylótészta155 kcal
-
42g fusilli tészta155 kcal
-
12 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g trappista sajt70 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
907
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 14% Zsír
A gombához
-
500g csiperkegomba107 kcal
-
200g bacon786 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
130g medvehagyma184 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
3 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
200g cheddar sajt806 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
14g teavaj100 kcal
A körethez
-
250g kagylótészta928 kcal
-
250g fusilli tészta928 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
-
120g trappista sajt422 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
5433
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 14% Zsír
A gombához
-
21.3g csiperkegomba5 kcal
-
8.5g bacon34 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
14.5g vöröshagyma5 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
5.5g medvehagyma8 kcal
-
1.9g petrezselyem1 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
8.5g cheddar sajt34 kcal
-
10.7g habtejszín31 kcal
-
0.6g teavaj4 kcal
A körethez
-
10.7g kagylótészta40 kcal
-
10.7g fusilli tészta40 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.1g trappista sajt18 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
233
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.5 g
Zsír
-
Összesen 51 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 131 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1856.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 481 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 586 mg
-
Nátrium 608 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 212.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 343 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 129 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 247 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 306 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 444 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 438 micro
Összesen
907
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 200.7 g
Zsír
-
Összesen 305.9 g
-
Telített zsírsav 145 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 110 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 785 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11139.2 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 498 mg
-
Kálcium 2888 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 524 mg
-
Foszfor 3515 mg
-
Nátrium 3651 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 480.8 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 1274.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2057 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 136 mg
-
D vitamin: 197 micro
-
K vitamin: 774 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 64 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1485 micro
-
Kolin: 407 mg
-
Retinol - A vitamin: 1837 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2664 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2631 micro
Összesen
5433
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 475.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 156 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 114 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
233
kcal
Hozzávalók
A gombához
-
500 g csiperkegomba
-
20 dkg bacon
-
3 ek olívaolaj
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
2 csokor medvehagyma
-
1 csokor petrezselyem
-
2 ek ételízesítő
-
1 ek teavaj
A körethez
-
250 g fusilli tészta
-
1 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A gombához
- A medvehagymaleveleket egyenként mossuk meg, és szárítsuk le. A vöröshagymát lereszeljük, a fokhagymát finomra vágjuk.
- Lábasba tesszük az olívaolajat, a kétféle hagymát, kevés sót, és fedő alatt 6-8 percig pároljuk.
- Majd beletesszük a felcsíkozott, vagy felkockázott bacont, ezzel is pároljuk. Beletesszük a tisztított, friss, negyedekre szeletelt gombát, ez még levet is ereszt, nem kell víz alá (8 -10 perc főzés).
- A medvehagymát apróra, a petrezselyemzöldet finomra vágjuk, és beletesszük a lábasba. Ételízesítővel és őrölt borssal ízesítjük.
- Pároljuk fedő alatt tovább kb. 8-10 percig, megkóstoljuk, ha minden elkészült, és ha kell, szükség szerint még ízesítjük.
- Felöntjük a tejszínnel, a lángot kissé magasabbra vesszük, és keverés mellett sűrűre főzzük, majd a legvégén belekeverjük a reszelt sajtot, az 1 ek teavajat, és ekkor kapcsoljuk ki a gázt alatta. Kicsit keverünk rajta, és készen van, tálalhatjuk (íze és az állaga sokkal finomabb lesz a vajtól).
- A vizet feltesszük forrni a tésztának. Olajat és sót teszünk bele a forrás után, kifőzzük a tésztákat külön-külön (leírás szerinti idő alatt).
- Tálaljuk a kétféle tésztát a medvehagymás, gombás, tejszínes szósszal.
- Díszítjük petrezselyemzölddel és reszelt sajttal (bármilyen lehet).
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 89
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 6733
- Feltöltés dátuma: 2011. május 16.
Ajánló
Nagyon finom bor. Tudom már, hogy a bacon-szeretet és használat, miért volt érdekes. Amelyik bacont én veszem, az mindig az a leheletvékonyra szeletelt, vakuumos csomagolású, amelyen elég vékony a zsíros rész, és bátran lehet használni bármilyen elképzeléshez vagy a már fenn lévő receptekhez. Lehet felkockázva is kapni, azt kevésbé szeretem, és egyben azon rengeteg a zsír is. Én a szeletelt, vakuumosat szeretem venni. Ezzel szeretek sütni és főzni.:-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
Az utolsó előtti adag medvehagymát a friss csiperkegombával és a finom cheddar sajttal párosítottam, és nagyon jó és finom ízvilág jött össze. A vaj a szószt még finomabbá tette! Kétszeri étkezésre elfogyott :-).