Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás csiga

Medvehagymás csiga
Medvehagymás csiga
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem tudok betelni a medvehagymával. Sok-sok étel jut eszembe, amelyek medvehagymával készíthetőek. Szívesen kísérletezek bevált receptekkel, így született a medvehagymás tekercs is, amelynek alapjául az acma, a török zsemle szolgált. Hihetetlen jó párosítás született belőle, egy valódi nemzetközi étel:).
A medvehagymás ízesítés mellet, a receptet tovább variáltam annyiban, hogy a liszt egy részét kukoricaliszttel helyettesítettem. A tetejére fekete hagymamag került, amely jól harmonizált a medvehagymával. Aki szereti a medvehagymát, annak csak ajánlani tudom a kipróbálását.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Fogyaszthatjuk magában, krémekkel, szendvicshez, kinek hogy tetszik.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejhez hozzákeverünk egy teáskanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. A liszteket egy tálba tesszük, hozzáadjuk a maradék cukrot, a sót, a sütőport, és összekeverjük.
  3. A megmosott medvehagyma-leveleket felvágjuk, és liszthez adjuk.
  4. Az élesztős tejet összekeverjük a joghurttal, az olajjal, majd a liszthez adjuk a felvert tojással együtt, és bedagasztjuk a tésztát. Ha ragadna, adjunk hozzá lisztet.
  5. Langyos helyen 40-50 perc alatt duplájára kelesztjük a tésztát, majd lisztezett felületen átgyúrjuk.
  6. Nyolc egyenlő részre osztjuk, ujjnyi vastagra kisodorjuk, félbehajtjuk a tésztacsíkot, és a két végét ellentétes irányba megcsavarjuk, majd csiga alakban feltekerjük.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a csavarásokat, és 15-20 percet letakarva kelesztjük, majd felvert tojással vagy tojássárgájával megkenjük, megszórjuk fekete hagymamaggal, és sütőben ( nem szükséges előmelegíteni) szép pirosra sütjük. (Sülés közben a tészta kellemes medvehagyma illattal örvendeztet meg minket:)

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 240
elküldve: 1
receptkönyvben: 99
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

medvehagymás tekercs, medvehagymás török zsemle fekete hagymamaggal

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Wed, 2011-04-27 23:06

Kedves Babszalma! Örülök, hogy tetszenek a receptjeim, annak meg igazán örülök, hogy el is készíted őket!:)

Megnéztem a fekete hagymamag csomagolását. A pontos megnevezése: NIGELLA fekete hagymamag (ez valóban fekete hagymamag, Nigella magnak is hívják:). Pécsett vettem egy bioboltban. (A magot egy pécsi cég Íz-tár Ktf. gyártja és forgalmazza. Tésztákhoz, kenyérfélékhez, indiai ételekhez ajánlják.)
Ennyit tudok róla.

bAbszalma
bAbszalma / bAbszalma Tue, 2011-05-03 15:10

Nagyon köszönöm! A fekete szezámmagom is Íz-Tár Kft-s, feltételezem akkor kapcsolatban van a céggel a bioboltos nénim. Sokat segítettél, örök hálám! szAlma

bAbszalma
bAbszalma / bAbszalma Tue, 2011-04-26 15:46

Kedves Tündér!

Olyan kérdésem lenne, hogy a hagymamagot hol szoktad beszerezni? Bioboltban/gyógynövényboltban próbálkoztam a vásárlásával, de ott nem tudták, miről beszélek. Pontosabban elvetésre alkalmas mag volt nekik. Ez lenne az? Köszönöm válaszod: szAlma

Ui: Nagyon szeretem a receptjeidet, nálam jobban csak a családom...de ők inkább csak megenni :)

klivi
klivi / klivi Fri, 2011-04-22 12:30

Kedves Tündér!
Ez nagyon jópofa, akárcsak az igazi csigák....
Üdv.
Livi

659
finomliszt 20 dkg
kukoricaliszt 5 dkg
élesztő 2 dkg
medvehagyma 2 csokor
sütőpor 1 kk
joghurt 0.75 dl
napraforgó olaj 0.75 dl
tej 0.75 dl
tojás 1 db
cukor 2 csapott ek
1 tk
tojássárgája 1 db
köménymag 1 ek