r
Nosalty Logó

Medvehagymás csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Medvehagymás csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 659 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1978 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 276 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1693.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    1018 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 659 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.5 g

Zsír

  • Összesen
    82.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5079.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    705 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    1031 mg
  • Nátrium
    3055 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    263.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    228.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    378 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    521 micro
Összesen 1978 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    707.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    426 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos tejhez hozzákeverünk egy teáskanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. A liszteket egy tálba tesszük, hozzáadjuk a maradék cukrot, a sót, a sütőport, és összekeverjük.
  3. A megmosott medvehagyma-leveleket felvágjuk, és liszthez adjuk.
  4. Az élesztős tejet összekeverjük a joghurttal, az olajjal, majd a liszthez adjuk a felvert tojással együtt, és bedagasztjuk a tésztát. Ha ragadna, adjunk hozzá lisztet.
  5. Langyos helyen 40-50 perc alatt duplájára kelesztjük a tésztát, majd lisztezett felületen átgyúrjuk.
  6. Nyolc egyenlő részre osztjuk, ujjnyi vastagra kisodorjuk, félbehajtjuk a tésztacsíkot, és a két végét ellentétes irányba megcsavarjuk, majd csiga alakban feltekerjük.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a csavarásokat, és 15-20 percet letakarva kelesztjük, majd felvert tojással vagy tojássárgájával megkenjük, megszórjuk fekete hagymamaggal, és sütőben ( nem szükséges előmelegíteni) szép pirosra sütjük. (Sülés közben a tészta kellemes medvehagyma illattal örvendeztet meg minket:)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4409
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 22.

Ajánló

Fogyaszthatjuk magában, krémekkel, szendvicshez, kinek hogy tetszik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem tudok betelni a medvehagymával. Sok-sok étel jut eszembe, amelyek medvehagymával készíthetőek. Szívesen kísérletezek bevált receptekkel, így született a medvehagymás tekercs is, amelynek alapjául az acma, a török zsemle szolgált. Hihetetlen jó párosítás született belőle, egy valódi nemzetközi étel:). A medvehagymás ízesítés mellet, a receptet tovább variáltam annyiban, hogy a liszt egy részét kukoricaliszttel helyettesítettem. A tetejére fekete hagymamag került, amely jól harmonizált a medvehagymával. Aki szereti a medvehagymát, annak csak ajánlani tudom a kipróbálását.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?