Svéd sáfrányos csiga vaníliakrémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
5 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
14g cukor52 kcal
-
50g tej28 kcal
-
25g krémsajt63 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g tojás7 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
A töltelékhez
-
20g vaj143 kcal
-
14g cukor52 kcal
-
8 kcal
-
0g fahéj1 kcal
-
6g tojás7 kcal
-
1g cukorgyöngy4 kcal
Összesen
915
Kcal
- 8% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
50g friss élesztő53 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
1g sáfrány2 kcal
-
135g cukor522 kcal
-
500g tej280 kcal
-
250g krémsajt625 kcal
-
3g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
1200g finomliszt4368 kcal
A töltelékhez
-
200g vaj1434 kcal
-
135g cukor522 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
3g fahéj7 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
10g cukorgyöngy39 kcal
Összesen
9143
Kcal
- 8% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
1.8g friss élesztő2 kcal
-
5.4g vaj39 kcal
-
0g sáfrány0 kcal
-
4.9g cukor19 kcal
-
18.1g tej10 kcal
-
9g krémsajt23 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
2g tojás3 kcal
-
43.4g finomliszt158 kcal
A töltelékhez
-
7.2g vaj52 kcal
-
4.9g cukor19 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
0.1g fahéj0 kcal
-
2g tojás3 kcal
-
0.4g cukorgyöngy1 kcal
Összesen
332
Kcal
- 8% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.1 g
Zsír
-
Összesen 37.3 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 510.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 174 mg
-
Nátrium 163 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 125.6 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 30.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 255 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 250 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
915
Kcal
- 8% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 171 g
Zsír
-
Összesen 373.4 g
-
Telített zsírsav 187 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 87 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 1113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5102.3 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 446 mg
-
Kálcium 932 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 306 mg
-
Foszfor 1743 mg
-
Nátrium 1632 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1255.9 g
-
Cukor 323 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 308.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2549 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 761 micro
-
Kolin: 491 mg
-
Retinol - A vitamin: 2503 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 556 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 710 micro
Összesen
9143
Kcal
- 8% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 184.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.4 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 11.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
332
Kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 g friss élesztő
-
0.5 g sáfrány
-
135 g cukor
-
5 dl tej
-
250 g krémsajt
-
0.5 teáskanál só
-
1 db tojás
-
1.2 kg finomliszt
A töltelékhez
-
200 g vaj
-
135 g cukor
-
4 teáskanál vaníliás cukor
-
1 ek fahéj
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt kb. 0,5 dl meleg tejben egy kis cukorral futtassuk fel 35°C-on (sütőben), majd keverjük össze a megolvasztott vajjal és a sáfránnyal.
- Az élesztős vajas masszát keverjük össze a cukorral, a krémsajttal, a sóval és a tojással, majd szórjuk hozzá fokozatosan a lisztet, és kb. 10 perc alatt gyúrjuk lágy tésztává. Lefedve 30-45 percig kelesztjük meleg helyen. (Nyugodtan betehetjük 50°C-os sütőbe, kicsit nyitva hagyva a sütő ajtaját.)
- Amíg a tészta kel, készítsük el a tölteléket. Egy kis tálkában keverjük össze a puha vajat a cukorral, vaníliás cukorral.
- Ha a tészta megkelt, osszuk ketté, és egyesével nyújtsuk ki lisztezett felületen kb. 25*60 cm nagyságú téglalap alakúra.
- Kenjünk meg a töltelék felével, hajtsuk ketté a hosszabbik oldala mentén. A rövidebb oldala mentén vágjuk fel a tésztát kb. 2-3 cm vastagságú csíkokra, majd mindegyiket a két végüknél fogva, ellentétes irányba csavarjuk őket, majd formáljunk csigákat a tésztacsíkokból.
- A kész csigákat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, majd lefedve kelesszük kb. 30 percig (én ezt a lépést kihagytam, és így is tökéletesek lettek).
- Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
- A csigákat kenjünk meg a felvert tojással, és ha van, szórjuk meg gyöngycukorral, és kb. 8-10 perc alatt süssük aranybarnára.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 2779
- Feltöltés dátuma: 2013. január 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- szezon:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

NS
17525 recept
A Facebook nyertesem ajándékcsomagjába a sáfrányos keksz, a saffransskorpor mellé (amelyet az előző bejegyzésemben a mindenestül, receptestül bemutattam) a másik népszerű svéd karácsonyi süteményt, a saffransbullar-t készítettem. Szerintem nagyon fini lett, remélem Kingának is ízlett. :) A receptet a svéd supermarket-lánc, az ICA (ejtsd IKA,n em Ica:) ) honlapján találtam, ahonnan már eddig is nagyon jó, bevált recepteket töltöttem le. Most se csalódtam.
Hozzászólások
Csodálatos, finomságos, elkészítésre vár!!!! :-O Köszönöm. Éva-Anyóca
Biztos, hogy 17 dl a liszt? Az 1,7 liter, az elég sok....
Szia Villers! Igen, az eredeti recept 17 dl lisztet írt, nekem is soknak t?nt, ezért én fél adagot készítettem legel?ször és úgy is b?ven elég volt. Akár negyedelheted Te is, hogy megkóstold. :)
A 17 dl liszt mennyiben különbözik a 17 dkg lisztt?l?
Nem mértem le, de ha gondolod kiszámolom Neked Vali! :)
Nagyon szépek Baklavaria! Üdv. Torma :)
Köszönöm Torma! :)
A Kesella amugy ugyanaz mint a quark csak az Arla:nak a màrkàjàt igy hivjàk. Lehet hogy Philadelphiaval is helyettesithetö, de nem ugyanaz!