r
Nosalty Logó

Svéd sáfrányos csiga vaníliakrémmel

NS
Svéd sáfrányos csiga vaníliakrémmel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

915
Kalória
17.1g
Fehérje
125.6g
Szénhidrát
37.3g
Zsír
30.8g
Víz
111.3g
Koleszterin
3.8g
Élelmi rost
32.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 915 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 9143 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 332 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    510.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    125.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 915 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171 g

Zsír

  • Összesen
    373.4 g
  • Telített zsírsav
    187 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5102.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    446 mg
  • Kálcium
    932 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    1743 mg
  • Nátrium
    1632 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1255.9 g
  • Cukor
    323 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    308.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2549 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    761 micro
  • Kolin:
    491 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2503 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    556 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    710 micro
Összesen 9143 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    11.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 332 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt kb. 0,5 dl meleg tejben egy kis cukorral futtassuk fel 35°C-on (sütőben), majd keverjük össze a megolvasztott vajjal és a sáfránnyal.
  2. Az élesztős vajas masszát keverjük össze a cukorral, a krémsajttal, a sóval és a tojással, majd szórjuk hozzá fokozatosan a lisztet, és kb. 10 perc alatt gyúrjuk lágy tésztává. Lefedve 30-45 percig kelesztjük meleg helyen. (Nyugodtan betehetjük 50°C-os sütőbe, kicsit nyitva hagyva a sütő ajtaját.)
  3. Amíg a tészta kel, készítsük el a tölteléket. Egy kis tálkában keverjük össze a puha vajat a cukorral, vaníliás cukorral.
  4. Ha a tészta megkelt, osszuk ketté, és egyesével nyújtsuk ki lisztezett felületen kb. 25*60 cm nagyságú téglalap alakúra.
  5. Kenjünk meg a töltelék felével, hajtsuk ketté a hosszabbik oldala mentén. A rövidebb oldala mentén vágjuk fel a tésztát kb. 2-3 cm vastagságú csíkokra, majd mindegyiket a két végüknél fogva, ellentétes irányba csavarjuk őket, majd formáljunk csigákat a tésztacsíkokból.
  6. A kész csigákat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, majd lefedve kelesszük kb. 30 percig (én ezt a lépést kihagytam, és így is tökéletesek lettek).
  7. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
  8. A csigákat kenjünk meg a felvert tojással, és ha van, szórjuk meg gyöngycukorral, és kb. 8-10 perc alatt süssük aranybarnára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A Facebook nyertesem ajándékcsomagjába a sáfrányos keksz, a saffransskorpor mellé (amelyet az előző bejegyzésemben a mindenestül, receptestül bemutattam) a másik népszerű svéd karácsonyi süteményt, a saffransbullar-t készítettem. Szerintem nagyon fini lett, remélem Kingának is ízlett. :) A receptet a svéd supermarket-lánc, az ICA (ejtsd IKA,n em Ica:) ) honlapján találtam, ahonnan már eddig is nagyon jó, bevált recepteket töltöttem le. Most se csalódtam.

Nosalty stories

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek