Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pudingos csiga Gabimami konyhájából

Pudingos csiga Gabimami konyhájából
Pudingos csiga Gabimami konyhájából
60 perc / előkészület: 25 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én is mivel először készítettem féltem, hogy sikerül-e? Olyan lesz vajon, mint amilyet ettem már. De sikerült, és családomnak is nagyon ízlett, kérésük, hogy holnap újra ilyet süssek.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A pudinghoz

ajánlat

Jó tippként: Egy zománcozott lábosban tegyünk vizet, és tegyük a sütő aljára, így puhák maradnak a csigák.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy mély tálba tesszük, közepébe mélyedést készítünk, ebbe 10 dkg cukrot, a 2dkg sót, a csomag élesztőt belemorzsoljuk, majd a langyos tejet  ráöntjük, és sima tésztává dolgozzuk, végén az 1 dl olajjal jól össze gyúrjuk, és 25 percet kelni hagyjuk.
  2. Még kel a tésztánk, közben elkészítjük a puding masszát.
  3. A pudingport, cukrot, aromát tejjel simára keverjük, majd a mazsolát is beleszórjuk. Majd teljes lángon sűrűre főzzük. Egy kicsit hagyjuk hűlni.
  4. Addig a megkelt tésztánkból 4 cipót formálunk, s egyet kinyújtunk, megkenjük a pudinggal, kicsit várunk, és feltekerjük.
  5. Majd két ujjnyi szélesre szeleteljük, s jól kizsírozott tepsibe tesszük, de nem közel egymáshoz, hogy tudjanak kelni.
    Majd így folytatjuk a megmaradt tésztával is.
  6. Előmelegített sütőben teljes lángon készre sütjük. Ha kihűlt, megszórhatjuk vaníliás porcukorral.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 2x33x29 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 187
elküldve: 2
receptkönyvben: 202
elkészítve: 3/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabimami58

Mióta szakács: 2012.04.06.
139 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret, húsvét, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mazsolás csiga, csiga puncsosan, pudingos tekercs

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1078
finomliszt 70 dkg
rétesliszt 30 dkg
cukor 10 dkg
tojás 2 db
2 dkg
instant élesztő 1 tasak
tej 0.5 l
napraforgó olaj 1 dl
sertészsír 2 ek
tej 0.5 l
puncs pudingpor 2 tasak
vérnarancs aroma 5 ml
mazsola 5 dkg
cukor 5 ek