Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos rózsa

Mákos rózsa
Mákos rózsa
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nemcsak csakis csokis csiga lehet....hanem mákos is. :)

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Reggelire melegen hideg tejjel finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt megfuttatjuk egy kis langyos vízzel cukorral és sóval.
  2. A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztős keveréket a burgonyát, a zsírt és a langyos vizet.
  3. Szép sima tésztát készítünk.
  4. Ha már elválik a kezünktől és a tál falától, akkor megfelelő.
  5. Langyos helyen 1 órán át kelesztjük.
  6. Ha megkelt, kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagságúra.
  7. A tetejét megkenjük olajjal vagy olvasztott vajjal bőségesen.
  8. A darált mákot és cukrot rászórjuk.
  9. Feltekerjük.
  10. Mielőtt daraboljuk, mindig csípjük össze a végét, majd állítsuk a talpára a kis rózsákat.
  11. A tepsit kikenjük zsírral vagy olajjal.
  12. Sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26x36 cm
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 574
elküldve: 2
receptkönyvben: 237
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: 1

szakács

Bogi   :o)

Mióta szakács: 2010.03.04.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mákos csiga, kelt csiga mákkal, édes mákos tekercs

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Orsianyu
Orsianyu Thu, 2012-08-30 12:38

Nagyon jól néz ki van itthon hozzá minden, de a kiscsajszimnak még nem akarok mákot adni...ha kakaóval csinálom, akkor is a recept szerint kell csinálnom mindent?:) Gondoltam megpróbálom felesben:))

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Fri, 2012-05-04 07:57

Nagyon guszták a rózsáid, hasonlót dióval készítettem, de abban nem volt krumpli. Legközelebb így is kipróbálom. Szép hétvégét. Piroska

mildike6
mildike6 / mildike6 Sun, 2012-04-29 15:22

Szia!

Bocs, de a 2 kk sót a lisztbe kell tennem? Így nem lesz sós a tészta? Lehet, hogy butaságot kérdezek, akkor bocsánat!:)))
Köszi:Ildi

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2012-04-30 07:48

Szia!
Igen a liszthez keverd.
Itt ezen az oldalon buta kérdés nincs.:)
Üdv:Bogi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-03-29 09:27

Kedves Bogi!

Igen, a keltek nagy nyerők a családban. :-))
A mák, leginkább a férjemnek a kedvence, éjszakára ment dolgozni, még oda is vitt magával.:-))
Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-03-28 15:19

Kedves Bogi!

Mesés lett, és szerencse, hogy annyit készítettem, hogy még van.:-))
De: tudom, délután rá fog járni a férjem, gyerekeim, , és mire este lesz, már csak az üres tálat fogom megtalálni.:-)
Éva-Anyóca

Bia
Bogi :o) / Bia Thu, 2012-03-29 06:53

Nagyon örülök hogy ízlett nektek!
Remélem kaptál sok puszit érte!
Szép napot!
Bogi:)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-03-28 10:01

Kedves Bogi!

Ma ő az ebéd, fincsi levest Fahéjtól vettem, már indulok is, készülök neki a két csodás fogásnak.:-))
Köszi szépen.:-))
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2012-03-27 18:25

Kedves Bogi!

Megkívántam, annyira guszta, és természetesen elmentettem, csodás.:-)))
Szép tavaszias hetet kívánok!
Éva-Anyóca

Bia
Bogi :o) / Bia Tue, 2012-03-27 19:19

Nagyon szívesen kedves Éva!
Legyen neked is szép napod!
Puszi.
Bogi

351
finomliszt 50 dkg
víz 3 dl
burgonya 1 db
sertészsír 1 ek
friss élesztő 5 dkg
2 kk
cukor 1 csipet
mák 10 dkg
porcukor 20 dkg
napraforgó olaj 2 ek