r
Nosalty Logó

Mediterrán csirkefalatok

Sárika konyhája-Bíró Sára
Mediterrán csirkefalatok
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

536
Kalória
59.2g
Fehérje
30.6g
Szénhidrát
21.1g
Zsír
379g
Víz
179.3g
Koleszterin
7.6g
Élelmi rost
18.1g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 536 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1069 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 103 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1174.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    703 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    379 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    583 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    15139 micro
  • Lut-zea
    793 micro
Összesen 536 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.5 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    359 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2349.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    1405 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    758 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    482 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1166 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    30277 micro
  • Lut-zea
    1586 micro
Összesen 1069 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    73 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2917 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 103 kcal

Elkészítés

  1. Megmossuk a csirkemellet, lecsepegtetjük, majd ujjnyi csíkokra vágjuk. Meghintjük fűszersóval, őrölt borssal, szárított lestyánnal. Néhány percig pihentetjük.
  2. Egy vágódeszkán felaprítjuk az újhagymát és nagyon apróra a csiperke gombát. Egy serpenyőben olajat hevítünk, rátesszük a csirkemell falatkákat, rádobunk egy diónyi vajat és megsütjük a húst, addig ameddig egy kis színt kap.(3-4 perc)
  3. Kiszedjük egy tálra és melegen tartjuk. A serpenyőbe tesszük a megmaradt olívaolajat, rárakjuk az apróra vágott újhagymát, majd egy csipet sóval meghintjük.
  4. Ráteszünk egy gerezd apróra vágott fokhagymát, majd az olívaolajas szárított paradicsomot is hozzáadjuk, meghintjük petrezselyemzölddel és lepirítjuk a gombát.
  5. Ráhintjük a lisztet és összekeverjük, majd hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, kb 1,5 dl hideg vízzel hígítjuk. Ízesítjük a bazsalikommal, kis cukorral vagy mézzel vagy édesítőszerrel. Jól kiforraljuk, beletesszük az elősütött csirkemellet, majd 1-2 perig összeforraljuk és tálaljuk.
  6. Itt most rizzsel kínáljuk, de lehet bármilyen tésztával fogyasztani. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 10 p

További receptek

Pesztós húsgolyó spagettivel

A húsgolyó egy olyan étel, amit jól lehet variálni. A magyarok csinálnak belőle fasírtot, Olaszországban pedig inkább húsgolyóként megy, amit legtöbbször tésztához társítanak, ...

Nosalty

Pesztós húsgolyós burger

Íme egy olaszos burger recept egy kis amerikai csavarral: egyszerű, laktató, gyors és isteni fogás, melyben egy adag pesztóval új szintre emeljük a húsgolyók ízvilágát, majd fűszeres ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek