Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mátrai borzaska friss salátával

Mátrai borzaska friss salátával
Mátrai borzaska friss salátával
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A közkedvelt húsételünk, mely csak első pillantásra macerás.

Egyedivé is tudjuk tenni pácolással, vagy a tejfölbe fokhagymán kívül más fűszereket is csempészhetünk. Érdemes elkészíteni.

hozzávalók / 6 adag

Borzaska

Saláta

Sütőzsiradék

Borzaska

ajánlat

Érdemes először a salátával kezdeni, hogy a húst forrón tálalhassuk vele. A salátalevélbe tányéronként 1 nagyobb kupacnyi kész salátát teszek, majd az öntetet mindenki maga teszi rá. 

Szólj hozzá!

elkészítés

Borzaska

  1. Megmossuk a húst, folpack alatt kicsit kiklopfoljuk, utána sózzuk, borsozzuk, kevés olajjal átkenjük, majd pihentetjük, amíg a bundáját elkészítjük. Megtisztítjuk a fokhagymát, kis lyukú sajtreszelőn lereszeljük, vagy fokhagymanyomón áttörjük.
  2. Megtisztítjuk, megmossuk a burgonyát, nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük, kicsit kinyomkodjuk a levét, sózzuk, fűszerezzük, 2-3 gerezd fokhagymával ízesítjük, majd beletesszük a tojásokat és annyi lisztet, amitől összeáll a tészta. Alaposan összedolgozzuk.
  3. Olajat hevítünk egy serpenyőben (bőségesen, hogy majd ellepje a húsokat).
  4. A húsokat megforgatjuk lisztben, majd a krumplis masszában, és azonnal sütjük (kb. 10 perc), utána igény szerint papírtörlőn leitatjuk.

Saláta

  1. Megtisztítjuk, majd megmossuk a salátát, zöldségeket, és egyforma méretűre daraboljuk (a salátalevélből néhányat tegyünk félre, mert ebben tálaljuk a kész salátát). Az egészet egy nagyobb, zárható tetejű dobozba tesszük, alaposan összerázzuk, és felhasználásig hűtőben tároljuk.
  2. Közben elkészítjük a dresszinget a sóból, borsból, olajból és az ecetekből, melyet ízlés szerint még fűszerezhetünk (pl. tárkonnyal). Egy zárható tetejű üvegben alaposan összerázzuk, és tálalásig félretesszük.
  3. A húst zúzott fokhagymával (ízlés szerint) ízesített tejföllel és frissen reszelt sajttal tálaljuk.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 047
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Juhász István

Mióta szakács: 2020.05.30.
36 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
konyhatechnológia: rántott ételek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

bundázott hús

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1026
sertéshús 1 kg
burgonya 50 dkg
finomliszt 40 dkg
tojás 4 db
sajt 25 dkg
tejföl 40 ml
fokhagyma 6 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 5 ek
jégsaláta 1 közepes fej
sárgarépa 3 közepes db
paprika 3 közepes db
paradicsom 3 közepes db
lila hagyma 1 közepes db
uborka 30 dkg
almaecet 8 ek
fehérborecet 8 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 6 ek