r
Nosalty Logó

Mátrai borzaska friss salátával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Juhász István
Mátrai borzaska friss salátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Borzaska

Saláta

Összesen 1026 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Borzaska

Saláta

Összesen 6156 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Borzaska

Saláta

Összesen 141 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    60.2 g

Zsír

  • Összesen
    52.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1723.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    753 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    473.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    538 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    1305 micro
  • β-karotin
    3485 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    660 micro
Összesen 1026 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    361.2 g

Zsír

  • Összesen
    317.3 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    171 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    1691 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10342.1 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    503 mg
  • Kálcium
    2243 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    665 mg
  • Foszfor
    4517 mg
  • Nátrium
    2349 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    454.5 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    2840.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3230 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    356 mg
  • D vitamin:
    421 micro
  • K vitamin:
    260 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    556 micro
  • Kolin:
    1379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1161 micro
  • α-karotin
    7829 micro
  • β-karotin
    20912 micro
  • β-crypt
    111 micro
  • Likopin
    7721 micro
  • Lut-zea
    3962 micro
Összesen 6156 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    178 micro
  • β-karotin
    476 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    176 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

Borzaska

Saláta

Elkészítés

Borzaska

  1. Megmossuk a húst, folpack alatt kicsit kiklopfoljuk, utána sózzuk, borsozzuk, kevés olajjal átkenjük, majd pihentetjük, amíg a bundáját elkészítjük. Megtisztítjuk a fokhagymát, kis lyukú sajtreszelőn lereszeljük, vagy fokhagymanyomón áttörjük.
  2. Megtisztítjuk, megmossuk a burgonyát, nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük, kicsit kinyomkodjuk a levét, sózzuk, fűszerezzük, 2-3 gerezd fokhagymával ízesítjük, majd beletesszük a tojásokat és annyi lisztet, amitől összeáll a tészta. Alaposan összedolgozzuk.
  3. Olajat hevítünk egy serpenyőben (bőségesen, hogy majd ellepje a húsokat).
  4. A húsokat megforgatjuk lisztben, majd a krumplis masszában, és azonnal sütjük (kb. 10 perc), utána igény szerint papírtörlőn leitatjuk.

Saláta

  1. Megtisztítjuk, majd megmossuk a salátát, zöldségeket, és egyforma méretűre daraboljuk (a salátalevélből néhányat tegyünk félre, mert ebben tálaljuk a kész salátát). Az egészet egy nagyobb, zárható tetejű dobozba tesszük, alaposan összerázzuk, és felhasználásig hűtőben tároljuk.
  2. Közben elkészítjük a dresszinget a sóból, borsból, olajból és az ecetekből, melyet ízlés szerint még fűszerezhetünk (pl. tárkonnyal). Egy zárható tetejű üvegben alaposan összerázzuk, és tálalásig félretesszük.
  3. A húst zúzott fokhagymával (ízlés szerint) ízesített tejföllel és frissen reszelt sajttal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1942
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 17.

Ajánló

Érdemes először a salátával kezdeni, hogy a húst forrón tálalhassuk vele. A salátalevélbe tányéronként 1 nagyobb kupacnyi kész salátát teszek, majd az öntetet mindenki maga teszi rá. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mátrai borzaska friss salátával
Juhász István 36 recept

A közkedvelt húsételünk, mely csak első pillantásra macerás. Egyedivé is tudjuk tenni pácolással, vagy a tejfölbe fokhagymán kívül más fűszereket is csempészhetünk. Érdemes elkészíteni.

Hozzávalók

Borzaska

Saláta

Címlapról ajánljuk

6 megkerülhetetlen sztrapacskalelőhely az országban – a palócföldi vendégháztól a...

Juhtúró, szalonna, krumpli, liszt, tojás. Az igazi rajongók máris tudják, hogy ebből a bevásárlólistából csakis a sztrapacska sülhet (főhet) ki. De merre menjünk akkor, ha szeretnénk beülni valahová egy jó sztrapacskára? Ez az étel maga a gasztrodemokrácia: a tálcás étkezdéktől a csárdákig, a gourmet éttermektől a turistaházakig vagy éppen sörözőkig mindenféle konyha szívesen veszi fel az étlapjára. 6 megbízható helyet ajánlunk, ha egy jó sztrapacska a cél!

Nosalty

További cikkek