Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Márványos joghurttorta

Márványos joghurttorta
Márványos joghurttorta
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A joghurttorta gyorsan elkészíthető, ha krém nélküli, töltetlen édességre vágyunk. De amiben nincs krém, az meg néha fullasztóan száraz. Hát összeházasítottam ezzel a gyümölcsöntettel, amitől percek alatt szétkapkodja a család. Ugyanez a gyümölcsöntet kiválóan feldobja a rizsfelfújtat és a sajttortát is! Felteszem külön is!

hozzávalók / 6 adag

A tortához

A gyümölcsöntethez

  • 10 dkg cukor
  • 50 dkg szeder (mirelit piros bogyós gyümölcs, akár egyfajta, akár vegyesen eper, meggy )
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 ek rum (ízlés szerint illatos likőr pl. meggy, vagy konyak )
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat és a cukrot robotgéppel habosra keverjük. Apránként hozzászórjuk a liszttel elkevert sütőport. Majd hozzáadjuk a gyümölcsjoghurtot és a vanília aromát, végül az olvasztott vajat. Legvégül az olvasztott csokit keverjük bele, de csak laza, elnagyolt mozdulatokkal, hogy márványos színű tésztát kapjunk.
  2. Kör alakú kapcsos tortaformát vajjal kikenünk, liszttel vékonyan megszórjuk, és beleöntjük a tésztát. Sütőben tűpróbáig sütjük.
  3. Míg a tortánk sül, elkészítjük a gyümölcsöntetet.
  4. A cukrot óvatosan karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a fagyott gyümölcsöket és a likőrt.  Megvárjuk, míg a gyümölcsök kiolvadnak és a karamellizált cukor is feloldódik (ha málnát is szánunk bele, azt a legjobb ekkor, fagyott állapotban hozzáadni, mert pillanatok alatt atomjaira hullik!), és a keletkezett léből  pár kanállal kiveszünk. Ebben csomómentesen elkeverünk 1 ek étkezési keményítőt.
  5. A gyümölcsöket csak rövid ideig rotyogtatjuk, hogy ne főjenek szét nagyon, majd hozzájuk keverjük a kevés lében simára kavart keményítőt. Rövid idő alatt összeforraljuk, míg mártás sűrűségű nem lesz.
  6. Ha kihűlt a tortánk, kínáláskor a szeletekre egy-egy kis merőkanál gyümölcsöntetet csorgatunk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 971
elküldve: 0
receptkönyvben: 48
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
254 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

márványos joghurttora pikáns gyümölcsöntettel, joghurttorta gyümölcsszósszal, joghurtos torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

623
finomliszt 20 dkg
cukor 20 dkg
tojás 3 db
sütőpor 1 kk
joghurt 150 g
vaj 10 dkg
étcsokoládé 10 dkg
vaníliaaroma 2 csepp
cukor 10 dkg
szeder 50 dkg
étkezési keményítő 1 evőkanál
rum 1 ek