Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barna sörös kacsaleves gombával

Barna sörös kacsaleves gombával
Barna sörös kacsaleves gombával
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy barátnőmnél ettük ezt a nagyon finom, különleges levest. Azonnal elkértem a receptet. Ha jól emlékszem azt mondta, hogy egy Nők Lapja Konyhában talált rá.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, felkockázzuk. Aki akarja, karikázhatja is a vöröshagymát, ha nagyobb darabokban szereti a levesben. A kacsamellet kis darabokra vágjuk fel. A gombát inkább nagyobb darabokra aprítsuk.
  2. Kevés olíván dinszteljük meg a hagymát, dobjuk rá a kakukkfűszálakat, öntsük rá a Worcestershire-szószt. Adjuk hozzá az a kacsamellet. Kevergessük, pirítgassuk, sózzuk, borsozzuk.
  3. Öntsük hozzá a barna sört, kb. 1 liter vizet, fedjük le, és nagyon kis lángon főzzük 25-30 percig.
  4. Adjuk hozzá a gombát, és lefedve újabb 15 percig főzzük. Kóstoljuk meg, ha szükséges, mehet bele még egy kis só vagy bors.
  5. Apróra vágott petrezselymet szórunk a tetejére, tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 270
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
248 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

kacsaleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

juhjud
juhjud Sat, 2019-10-05 10:01

Nagyon izgalmasan hangzik, a Jövő hét végén kipróbáljuk.

291
olívaolaj 1 ek
kacsamell 1 közepes db
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
kakukkfű 4 szál
worcestershire-szósz 50 ml
barna sör 1.5 dl
csiperkegomba 25 dkg
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 10 dl