Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nem az eredeti ír gulyás

Nem az eredeti ír gulyás
Nem az eredeti ír gulyás
300 perc / előkészület: 30 perc főzés: 150 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Többször készítettem már ezt az ételt, de nem így, hanem lassú főzőben. Az egy elektromos edény, aminek nem az alja, hanem az oldala melegszik fel. Óriási segítség, akkor, ha valaki reggeltől-estig a munkahelyen van. Reggel csak bele van rakva az előző este előkészített alapanyag, és 8-10 óra alatt ez az edény elvégzi a többit.  

Most viszont volt időm vacakolni, hát megérte!

hozzávalók / 6 adag

Az alapléhez

A gulyáshoz

ajánlat

Ha valaki sűrűbbre szeretné, az utolsó fél órában fedő nélkül süsse.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először elkészítjük az alaplevet. A csontot felrakjuk főni hideg vízben (kb. 2,5-3 l, elfelejtettem mérni), a habját leszedjük, belerakjuk a megpucolt zöldségeket, borsot, petrezselymet, meg a rozmaringot. Kis lángon főzzük 2 órát, leszűrjük.
  2. A húst 3 cm kockára vágjuk, a felhevített olajon 4 részletben megpirítjuk, egy nagy lábasba rakjuk a húst. A serpenyőbe (amiben a húst pirítottuk) kevés alaplevet merünk, és feloldjuk az aljáról a lesült húslevet, ezt is beleöntjük a lábasba. Hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, a megpucolt, nagyobb darabokra vágott répákat, burgonyát. Sózzuk, borsozzuk, a csokorba kötött petrezselymet meg rozmaringot egy zsineggel a lábas füléhez kötjük (így könnyebb majd kipecázni, amikor megfőtt a gulyás). Felöntjük az alaplével. 
  3. Forró sütőbe rakjuk lefedve, és 1 órát sütjük. Egy óra elteltével hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott káposztát, visszarakjuk még 1 órára.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 482
elküldve: 1
receptkönyvben: 12
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

báránygulyás, gulyásleves bárányból, bárányleves zöldségekkel, sütőben sült gulyás

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-12-05 11:27

Kedves witch!

Őszinte leszek, nekem az a csodás kis tálaló edényed is nagyon de nagyon tetszik, annyira feldobja az ételt.:-O
Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

witch
witch / witch Wed, 2012-12-05 16:27

Kedves Eva-Anyoca!
Kepzeld el, van egy bolt ahol europai dolgokat arulnak es ott talaltam.
Kettovel feljebb van egy masik bolt, ahol ugyanugy europai dolgokat
arulnak, de haromszoros-negyszeres aron. Akik odajarnak, nagyon "televannak",
viszont a luxus jeeppukkel meg beparkolni sem tudnak a ketto felfestett csik
koze. A lannyal ezen szoktunk nevetni, hogy milyen benak. 80 ezres kocsijuk
van es nem tudnak vezetni.*+*
Tavaly vettem ugyan, de lehet, hogy meg van nekik, kuldjek Neked?
Szep napot Neked is!
udv:witch

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-12-05 22:28

Kedves witch!

Azért az tök jó lehet, hogy egy bolt elfogadható áron adja a klassz dolgokat :-o , de kissé fentebb, ezek már sokkal drágábbak, ( miért és hogy tud az a bolt megélni, mert csak működik mindkettő :-O ), - és oda azok mennek, akiknek van sok pénzük, viszont a hatalmas kocsikkal be se férnek, de a drága bolt az futja nekik...:-O
El hiszem, hogy tényleg jókat nevettek.:-O :-O

Ezek az edények olyan, tipikus : " európaiak" ? Miért, ott milyenek szoktak lenni az edények?
Aranyos vagy, hogy küldenél.:-O
Éva-Anyóca

witch
witch / witch Thu, 2012-12-06 01:33

Kedves Eva-Anyoca!
Itt a bolt nevet kell megfizetni, a masik ugyanazt arulja, de nem reklamozza magat
olyan gyakran a tv-ben. Szoval nem is a bolt nevet, hanem a reklamot kell
megfizettetni a vevokkel. Elelmiszer is ugyanugy mukodik, ha gyakran reklamozott
a neve, akkor tobbe kerul es ugyanaz a gyarto egy ismeretlen nevvel feleert
adja ugyanazt az elelmiszert. Peldaul itt van ez a Maroni, aki reklamozza a
gesztenyet, a Maroni nevvel arult 100 forint, ugyanaz a ceg azt irna ra, hogy
Erzsi neni gesztenyeje es mar csak felebe kerulne.
Az edenyt ugy ertettem, hogy europabol hozzak ide, mert amugy minden
kinai, meg az amerikai farmerok is. :)
udv:witch

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-12-06 23:05

Kedves witch!

Igen, igazad van, tényleg a reklám sokat dob az árán,de sajna felfele, - pedig nem is mindig jó a minősége,....igazad van, a férjem is azt szokta mondani, ha már valami túl sokat van reklámozva, akkor ott baj van, de nagy, olyat nem is veszünk!!! :-O :-O
Amíg van pár reklám jó, de ha sok, akkor ott baj van.
Ahogy a régiek is mondták:" a jó bornak nem kell cégér!" :-O

Igen igaz, elképesztő, hogy milyen márkás dolgoknál talál az ember , annak megvétele után kínais feliratot...:-(((
Szép napot kívánok holnapra!
Éva-Anyóca

794
levescsont 60 dkg
sárgarépa 2 db
fehérrépa 2 db
vöröshagyma 1 nagy fej
zeller 1 kis db
karalábé 1 db
fokhagyma 5 gerezd
petrezselyem 1 csokor
rozmaring 2 szál
bors 5 szem
paprika 1 db
paradicsom 1 db
víz 3 l
repceolaj 2 ek
bárányhús 1 kg
burgonya 1.5 kg
lila hagyma 1 közepes fej
sárgarépa 3 db
fehérrépa 2 db
petrezselyem 1 csokor
rozmaring 2 szál
káposzta 1 kis db
3 tk
fekete bors 1 tk
alaplé 3 l